Interviu

AUDIO. Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului

Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului e marcată în fiecare an la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii.

Cancerul este una dintre cauzele principale de deces în întreaga lume, potrivit OMS, cancerul determină unul din opt decese, mai mult decât SIDA, tuberculoza și malaria la un loc. În fiecare an, peste 12 milioane de persoane sunt diagnosticate cu cancer. În prezent, 7,6 milioane de oameni mor anual din cauza cancerului în întreaga lume, iar, dintre aceștia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30-69 de ani). 1,5 milioane de persoane, care suferă de această boală, ar putea fi salvate, dacă ar fi luate măsuri decisive pentru a atinge obiectivul OMS „25 by 25”: reducerea deceselor premature prin boli netransmisibile cu 25% până în anul 2025.

Publicitate

Ascultaţi mai jos discuţiile pe care Vlad Manolăchescu le-a avut cu medicul ginecolog Bálint Sándor şi medicul hematolog Monica Istrati de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe despre unele dintre cele mei frecvente tipuri de cancer, dar mai ales despre prevenţie şi depistare în stare incipientă.

Publicitate
banner we radio