Ştiri locale

Au scăzut amenzile pentru neplata parcării la Sfântu Gheorghe

Şoferii care nu plătesc parcarea în locurile taxabile din Sfântu Gheorghe vor avea parte de sancţiuni mai uşoare.

Noul Regulament de staţionare şi parcare a autovehiculelor în parcările publice cu plată, adoptat de Consiliul Local municipal, prevede posibilitatea ca şoferii care au încălcat prevederile referitoare la plata taxei de parcare, la depășirea timpului de staţionare ori care nu au expus tichetul sau abonamentul de parcare la loc vizibil pe bord să intre în legalitate prin achitarea contravalorii taxei de utilizare a unui loc de parcare pentru o zi, respectiv 10 lei, în termen de 48 de ore (două zile lucrătoare) la casieria Direcției Finanțe Publice Municipale Sfântu Gheorghe.

Cei care nu se vor conforma riscă amenzi cuprinse între 100 şi 400 de lei, cu posibilitate de plată în cel mult 48 de ore a jumătate din minimul amenzii.

În noul regulament este prevăzută şi obligativitatea agentului constatator de a afişa pe parbrizul maşinii nota de constatare, în cazul încălcării dispoziţiilor acestuia, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

„Agentul constatator va proceda la întocmirea unei înștiințări/notă de constatare prin care va notifica/preciza informații privind locul și data constatării faptei, numărul de înmatriculare al vehiculului/autovehiculului, elemente descriptive ale dispozițiilor legale încălcate precum și limitele sancțiunii contravenționale aferente. Acest înscris se va data și se va afișa/comunica pe parbrizul vehiculului/autovehiculului, sub ștergător sau prin lipire”, se arată în noul regulament.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio