Ştiri locale

Au intrat în vigoare noile tarife pentru parcare la Sfântu Gheorghe. Pe ce va cheltui Primăria banii

Deși Primăria municipiului Sfântu Gheorghe nu mărește valoarea impozitelor pentru anul acesta și în cazul persoanelor fizice menține impozitele pe proprietate la cea mai mică limită stabilită de lege, este nevoită să impună o măsură mai neplăcută, anume să crească taxele de parcare. Începând cu anul acesta, valoarea abonamentelor va crește cu puțin peste 50%, iar tarifele pe oră vor crește cu 50%.

În același timp, însă, din sumele astfel încasate se vor crea 3 noi fonduri de sprijin, prin care vor acorda sprijin rezolvării diferitelor probleme comunitare. Jumătatea sumelor obținute (50%) va reprezenta primul fond, prin care se va sprijini digitalizarea instituțiilor de învățământ, fiind planificată achiziționarea unor table interactive și a diferitelor tehnologii digitale.
Un sfert (25%) din suma fondului creat este propus pentru sprijinirea celor care circulă cu bicicleta, adică se vor emite vouchere pentru cei care intenționează să achiziționeze o bicicletă, dar se dorește, de asemenea și crearea unor condiții pentru un sistem gratuit de închiriere a bicicletelor în oraș.

Fondul construit din suma rămasă (25%) va facilita situația persoanelor cu handicap din Sfântu Gheorghe, în cazul acestui fond de sprijin sunt planificate măsuri prin care se va sprijini de exemplu achiziționarea scaunelor cu rotile sau adaptarea semafoarelor, cu scopul de a oferi accesibilitatea traversării drumului de către nevăzători sau cei cu deficiențe de vedere.

În 2017, municipalitatea a încasat din taxele de parcare o sumă aproximativă de 782.000 lei, astfel că pentru anul acesta prevede un fond de aproximativ  800.000 lei, care sub forma celor trei fonduri de sprijin va putea fi inversată în sprijinul comunității locale. În acest sens, persoanele care achiziționează bilete sau abonamente de parcare în Sfântu Gheorghe vor contribui la reabilitarea instituțiilor de învățământ, la răspândirea culturii ciclismului și la sprijinirea persoanelor care suferă de handicap.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

 

Publicitate
banner we radio