Ştiri locale

Au început înscrierile pentru Evaluarea Națională

Până în data de 11 iunie au loc înscrierile la Evaluarea Națională 2021 pentru absolvenții claselor a VIII-a, candidații din seria curentă fiind înscriși automat de secretariatele școlilor, fără a fi necesară depunerea unei cereri în acest sens, informează Inspectoratul Școlar Județean Covasna.

Candidații din anii precedenți pot fi înscriși de secretariatul unității de învățământ prezentând certificatul de naștere și, după caz, de căsătorie, actul de identitate, foaia matricolă, și o adeverință din care reiese anul absolvirii și faptul că nu au participat la o altă sesiune a examenului de evaluare națională.

Publicitate

Conform calendarului oficial publicat de Ministerul Educației, prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, se va desfășura în data de 22 iunie, fiind urmată de proba la Matematică, în data de 24 iunie, și de cea la Limba maternă, în data de 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate pe 29 iunie, iar elevii nemulțumiți de rezultate vor avea două zile la dispoziție pentru a depune contestații.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.

Potrivit Ministerului Educației, examenul va avea și o etapă specială destinată candidaților care din motive medicale nu s-au putut înscrie în prima etapă.

Pentru această etapă înscrierile se vor face în perioada 28 iunie – 2 iulie, probele urmând să aibă loc în zilele de 5, 6 și 7 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 9 iulie, și tot atunci vor putea fi depuse și eventualele contestații.

Rezultatele finale pentru etapa specială vor fi afișate în data de 12 iulie.

Media obținută la Evaluarea Națională reprezintă 80% din media pentru admiterea la liceu.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio