Ştiri locale

Au început înscrierile la Programul MOL de promovare a talentelor

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului de promovare a talentelor, organizat pe bază de concurs de proiecte, prin intermediul căruia oferă sprijin financiar în valoare totală de 560.000 de lei pentru continuarea activității și susținerea performanței tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune.

Potrivit inițiatorilor, din suma totală alocată acestei ediții, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor, iar 140.000 lei au fost alocați tinerilor cu vârste de peste 18 ani, aceștia din urmă putând solicita sprijin chiar dacă au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori.

„În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite”, transmit inițiatorii programului.

Proiectele se înregistrează online până la data de 14 iunie 2020, pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, www.pentrucomunitate.ro, prin crearea unui cont personal.

La ediția din acest an pot participa elevii născuți între 1 ianuarie 2002 și 31 decembrie 2012, sau orice echipă de sport sau ansamblu artistic, compus din elevi din categoria de vârstă sus menționată, care își desfășoară actitivatea sportivă, respectiv cea artistică în România.

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru achiziționarea de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii solicitantului în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv sau artistic (nu se acceptă solicitările de achiziționare a unor mijloace fixe pentru dotarea sălilor de sport); și/sau pentru acoperirea cheltuielilor de transport pentru ca participanții să poată ajunge la concursuri naționale sau internaționale, antrenamente, cantonamente sau tabere de profil, cursuri, expoziții, concerte.

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până la data de 15 august 2020, iar câștigătorii vor fi înștiințați în scris, până pe 30 august 2020.

Cei interesați pot afla informații suplimentare la numerele de telefon: 0752 018 760 sau 0755 045 699 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00) sau prin e-mail, la adresa: talente@pentrucomunitate.ro.

La ediția anterioară, printre câștigători s-au numărat și tineri din județul Covasna, înscriși la fiecare dintre cele trei categorii.

La categoria „Arte”, printre cei selectați s-a numărat Teatrul Independent „Osonó” din Sfântu Gheorghe, la categoria „Sport” au fost selectați Balogh Hanna și Baricz Örs (judo), Riti Eduard (snooker),  iar la categoria de vârstă de peste 18 ani, printre premianți s-au numărat pianistul Szőcs Botond din Sfântu Gheorghe și pianistul Bejan Norbert din Târgu Secuiesc.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio