Ştiri locale

I-au furat maşina din Covasna şi au abandonat-o în câmp

Sâmbătă, 20 februarie 2016, în jurul orei 10:00, poliţiştii din oraşul staţiune Covasna au fost sesizaţi de către un bărbat, cu privire la faptul că în noaptea de 19 spre 20 februarie, persoane necunoscute au sustras un autoturism aflat într-o parcare amenajată.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit că maşina a fost lăsată cu portierele neasigurate şi cu cheia în contact.

Publicitate

În cel mai scurt timp au fost luate măsuri pentru darea în urmărire a autovehiculului şi s-au desfăşurat activităţi pentru identificarea acestuia.

În dimineaţa zilei de 21 februarie 2016, autoturismul a fost depistat abandonat, pe un drum de câmp, între localităţile Covasna şi Zăbala. Din declaraţiile proprietarului s-a stabilit că nu lipsesc bunuri din autoturism.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării făptaşului.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu lase autovehiculele neasigurate sau cu cheile în contact. Acest caz s-a întâmplat după ce săptămâna trecută, unui bărbat din Târgu Secuiesc i-au fost sustrase cheile autoturismului lăsate în contact, cel mai probabil din neatenţie, în timp ce se afla la cumpărături.

Pentru a nu fi victime ale unor asemenea infracţiuni, asiguraţi portierele maşinii, chiar şi atunci când lipsiţi pentru puţin timp.

***

La data de 20 februarie 2016, în jurul orei 14:10, un bărbat din Sfântu Gheorghe a sesizat faptul că persoane necunoscute au pătruns în boxa amenajată la parterul blocului unde locuieşte, de unde au sustras o bicicletă. Prejudiciul a fost estimat la circa 1.000 de lei.

Ca urmare a cercetărilor efectuate în cauză, autorul furtului a fost identificat în persoana unui tânăr de 15 ani, din comuna Valea Mare.

Bicicleta a fost recuperată şi restituită persoanei vătămate, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţă

Poliţiştii transmit cetăţenilor, următoarele recomandări, pentru a nu cădea victime ale furturilor din locuinţe:

– Să nu lase ferestrele deschise, nici măcar rabatate atunci când pleacă, chiar şi pentru câteva zile de acasă. Poarta de acces în curte este indicat să fie încuiată tot timpul, şi atunci când cineva este acasă;

– Să nu păstreze în locuinţă sume mari de bani sau bunuri de valoare însemnată şi, cel mai important, să nu povestească despre acestea cu vecinii, rudele sau cunoştinţele;

– Vecinii pot fi de mare ajutor – în cazul în care plecaţi de acasă rugaţi un vecin să vă supravegheze  locuinţa şi să sesizeze poliţia deîndată ce observă ceva suspect, de exemplu o maşină străină, persoane care trec prin zonă studiind cu interes locuinţa sau întreabă dacă sunteţi acasă etc;

– Nu faceţi cunoscut faptul că urmează să plecaţi de acasă. Nu puţine sunt situaţiile în care hoţii se informează de pe reţelele de socializare şi află chiar de la sursă că pot acţiona nestingheriţi;

– Montarea unor sisteme performante de supraveghere şi alarmare pot fi de asemenea de mare ajutor pentru a ţine hoţii la distanţă, iar o lumină lăsată aprinsă sau în aparat de radio în funcţiune pot deruta musafirii nepoftiţi.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Agent principal Nicoleta Marin

Publicitate
banner we radio