Info Trafic, Ştiri locale

Au fost terminate lucrările la noul sens giratoriu de la Arena Sepsi

Pe strada Ciucului se lucrează la modernizarea reţelelor utilitare 

S-au finalizat lucrările la sensul giratoriu din faţa Arenei Sepsi, care în această săptămână a fost redat circulaţiei. Noul sens va fluidiza circulația în zonă și va permite un acces mai uşor și mai sigur spre și dinspre Arenă. De asemenea, în zonă au fost instalaţi stâlpi de iluminat public modern şi au fost construite piste de biciclete.

În urma unor comentarii apărute în spaţiul public referitoare la acest sens giratoriu, primarul Antal Árpád a oferit mai multe explicaţii.

„Pentru că mulţi cetăţeni nu au înţeles de ce acest sens are patru ieşiri, vreau să menţionez că a patra ieşire va fi utilizată de Universitatea Sapientia pentru campusul care se va construi în zonă. Lucrările vor începe anul viitor, deci practic am luat în calcul la construcţia acestui sens giratoriu, exact cum prevede planul urbanistic zonal, faptul că acolo se va construi un amplasament care va avea nevoie de acces”, a explicat primarul Antal Árpád.

De asemenea, în anii următori pe strada Lunca Oltului vor fi construite piste de biciclete care vor fi legate de pistele deja construite în sensul giratoriu.

În ceea ce priveşte lucrările din oraş, pe strada Ciucului au loc în acest an lucrări de modernizare a reţelelor utilitare. Modernizarea acestei străzi este parte a Planului de Mobilitate Urbană, împreună cu multe alte străzi din oraş. Având în vedere că în primăvara anului viitor Primăria doreşte să înceapă lucrările de modernizare pe aceste străzi, acolo unde sunt probleme cu reţelele utilitare, societăţile care le deţin au început deja modernizarea acestora. În această perioadă au loc lucrări la reţeaua de gaze, urmând să fie modernizate şi reţelele de curent şi de apă-canalizare.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio