Ştiri locale

Au fost stabilite centrele de examen, de evaluare și subcomisiile pentru Bacalaureat

Comisia Națională de Bacalaureat a aprobat funcționarea centrelor de examen, a subcomisiilor şi centrelor de evaluare (AICI) care vor funcționa în județul Covasna, în sesiunea iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, la nivelul județului vor funcționa 4 centre de examen, dintre care 3 la Sfântu Gheorghe și unul la Târgu Secuiesc, respectiv 4 subcomisii, însumând 1.265 de candidați.

La Centrul de examen de la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe (159 candidați) vor fi arondați și elevii Liceelor Teoretic „Mircea Eliade” și Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, ambele din Întorsura Buzăului, însumând încă 129 de candidați.

Centrului de examen al Colegiului National „Székely Mikó” Sfântu Gheorghe (187 de candidați), i-au fost arondați și elevii Liceelor Teologic Reformat și Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe, respectiv cei ai Liceului „Körösi Csoma Sándor” din Covasna, însumând încă 93 de candidați.

Tot în cadrul centrului de examen de la Colegiul Național „Székely Mikó” va funcționa şi o subcomisie din județul Harghita pentru absolvenții Liceului Tehnologic „Bányai János” din Odorheiu Secuiesc.

Centrului de examen de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe (270 de candidați) i-au fost arondați și elevii Liceelor de Arte „Plugor Sándor”, Economic „Berde Aron” și Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, respectiv cei ai Liceului Tehnologic „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt, însumând încă 57 de candidați.

Centrul de examen al Liceului Teoretic „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc (170 candidați) va avea arondate și Liceele Teologic Reformat dr. „Csiha Kálmán”, Pedagogic ,,Bod Péter”, respectiv Liceele Tehnologice „Gábor Aron” și ,,Apor Péter” din Târgu Secuiesc, însumând 200 de candidați.

Totodată, vor funcționa două centre de evaluare, în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Colan” și în cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul IȘJ Covasna, până în data de 23 iunie toate liceele din județ trebuie să depună la unitățile de învățământ desemnate Centre de examen dosarele de înscriere a candidaților pentru examenul de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie.

(Ioana Ardeleanu) 

Publicitate
banner we radio