Ştiri locale

Au fost decernate Bursele Covalact-Ecou

Marţi, 6 decembrie 2016, a avut loc decernarea Burselor Covalact-Ecou, prin care 10 tineri elevi de liceu din Sf. Gheorghe au primit câte o bursă în valoare de 1500 de lei, pentru rezultatele foarte bune atât din punct de vedere şcolar, cât şi extraşcolar. La evenimentul desfăşurat marţi au participat toţi cei 10 premianţi, echipa de management a societăţii Covalact, precum şi membri ai comisiei de evaluare. Decernarea burselor a fost precedată de o perioadă de depunere dosare, urmată de o perioadă de evaluare a acestora, iar rezultatele finale au fost publicate în 21 noiembrie. Comisia de evaluare a fost formată din şase membri: Kondor Ágota, director Colegiul „Székely Mikó”, Maria Băilă, director adjunct Colegiul „Mihai Viteazul”, Anda Dobre, reprezentant Covalact, Nemes Áron, director Clubul Sportiv Şcolar, Lőfi Gellert, director Liceul de Artă „Plugor Sándor” şi Alexandru Újvárosi, reprezentant Asociaţia de Tineret Ecou.

Cei 10 bursieri sunt, în ordinea punctajelor obţinute: Miklós Csenge, Sebestyén Eszter, Gabor Denisa, Goicea Tudor, Cojocariu Silvia Gabriela, Patraşcu Andreea-Larisa, Taranek Andrea, Gyenge Timea, Sibianu Gabriella şi Demeter Ábel. Performanţele acestora au fost atât pe plan şcolar (premii la olimpiade internaţionale), pe plan artistic (premii la festivaluri internaţionale de teatru, premii la olimpiade de arte), pe plan sportiv (participarea în campionate naţionale, convocări la lotul naţional), cât şi în implicarea în activităţi de voluntariat (participare, coordonare şi organizare evenimente locale şi naţionale).

În discursul său, directorul general al societăţii Covalact, Cornel Dănilă, i-a felicitat pe cei 10 bursieri, exprimându-şi încrederea că performanţa lor va continua şi în viitor. Totodată, a declarat că se aşteaptă ca aceştia, în viitor, după ce termină studiile de liceu şi pe cele universitare, să devină performeri şi în cariera profesională aleasă. Membrul reprezentant al societăţii Covalact în comisia de evaluare, Anda Dobre, a declarat că pe parcursul evaluării, a fost încântată să vadă performanţele extraordinare ale tinerilor şi diversitatea activităţilor în care aceştia au performat. Şi cei 10 bursieri s-au declarat încântaţi de program, precizând că performanţele lor vin mai mult din pasiune, dar că astfel de programe sunt binevenite şi nu fac decât să îi motiveze să continue la un nivel înalt şi în viitor.

„Precum spuneam la începutul programului, acest proiect este încă un rezultat foarte bun al parteneriatului dintre Asociaţia Ecou şi Covalact, una dintre cele mai mari companii din judeţ şi implicată foarte activ în comunitatea locală. Scopul programului a fost acela de a încuraja performanţa în general, nu neapărat doar cea şcolară. Printre cei 10 premianti sunt atât performeri în concursuri şi olimpiade şcolare, cât şi în activităţi în cluburi sportive, trupe de teatru şi activităţi de voluntariat. Ne bucurăm că societatea Covalact a acceptat introducerea unui sistem de punctaj care să aprecieze orice tip de performanţă. Efectul pe care ni-l dorim este să încurajăm elevii de liceu să aibă rezultate şcolare mai bune şi să stimulăm implicarea şi performanţa lor şi în activităţi extraşcolare.”, a declarat preşedintele Asociaţiei de Tineret Ecou, Alexandru Ujvarosi.

\"clasament-burse\"

Publicitate
banner we radio