Sport, Ştiri locale

Atletul Dániel Attila, locul I la proba Cross Garmin 10k a Maratonului Apuseni

Sportivul covăsnean Dániel Attila s-a clasat pe primul loc la proba Cross Garmin 10k în cadrul celei de a 13-a ediții a Maratonului Apuseni, care a avut loc sâmbătă în comuna clujeană Băișoara. Evenimentul sportiv a înregistrat un record istoric de participanți – aproximativ 2.300 de alergători din diferite colțuri ale lumii, care s-au aliniat la start. Într-o postare pe Facebook, sportivul a transmis că a obținut cel mai bun timp dintre toți cei 251 de concurenți înscriși la această probă.

„După ce anul trecut am fost un pic supărat pe mine, pentru că n-am avut forța și rezistența necesară la ultima urcare, anul acesta am pornit din start să câștig. Din fericire, am reușit să termin proba pe primul loc din 251 de concurenți și am scos cel mai bun timp la urcare. Mai e un pic de lucru, dar încet-încet ajung unde îmi doresc. Mulțumesc pentru susținere Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, Unstoppable Sport Club, Tri-Aluta și mulți alții”, a transmis Dániel Attila.

Evenimentul se remarcă pe plan european prin faptul că traseele de ultramaraton, maraton, semimaraton și cros montan traversează habitate protejate, de interes comunitar european, printre atracții numărându-se zona Buscat, Rezervația geo-botanică Scărița Belioara, satele tradiționale din Apuseni și zona belvedere de pe Pietrele Mărunte.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio