Ştiri

Atenţionare meteo de ploi abundente, răcire accentuată şi ninsori la munte

ANM a transmis o informare meteo de ploi însemnate cantitativ, răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori la munte, valabilă trei zile, începând de pe 3 octombrie, ora 23.00 până pe 6 octombrie, ora 23.00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, temporar va ploua şi se vor totaliza local peste 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Publicitate

În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marţi (04 octombrie), ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spaţii restrânse şi pentru scurt timp sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş, în nordul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor şi va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice şi la munte, unde la rafală se vor depăşi 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare.

Temperaturile vor scădea accentuat, iar în regiunile intracarpatice şi în jumătatea de nord a Moldovei, miercuri (05 octombrie) şi joi (06 octombrie), vremea va fi deosebit de rece.
Publicitate
Publicitate
banner we radio