Ştiri

Atenționare meteo. Cod galben de ploi în 13 județe ale țării

Vremea se schimbă radical chiar din această noapte. Meteorologii au emis cu puţin timp în urmă o atenţionate de precipitaţii abundente, vânt intens şi temperaturi în scădere.

Ciclonul care a afectat în ultimele ore Italia va ajunge în cursul nopţii şi în zona ţării noastre. Prin urmare, ploile vor apărea în majoritatea regiunilor, dar vor fi mai consistente în Oltenia si Muntenia.

Meteorologii au emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil în perioada 08 noiembrie, ora 02:00 – 08 noiembrie, ora 14:00.

În sudul Banatului, vestul şi nordul Olteniei şi în nordul Munteniei, precum şi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40.-50 l/mp. La munte precipitaţiile vor fi preponderent sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va fi intens.

\"cod\"

De asemenea, în intervalul 07 noiembrie, ora 22:00 – 08 noiembrie, ora 20:00, ”va ploua pe arii extinse în sudul, centrul şi estul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 şi izolat 30 l/mp. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 55-60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi temporar 70-80 km/h”, transmite ANM.

Meteorologii avertizează că, în perioada următoare, ploile vor continua, iar temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile. În zilele de 9 și 10 noiembrie, vremea va deveni rece pentru această perioadă din an.

Lucrurile nu se vor schimba prea mult până în prag de weekend. Ba mai mult, vor scădea semnificativ şi temperaturile care joi abia vor mai trece de 10 grade Celsius. Cele mai ridicate valori vor fi în sud-estul extrem.

Publicitate
banner we radio