Info Trafic, Ştiri

Atenţie, şoferi! Riscati amenzi dacă nu aveţi asta în maşină!

Soferii din Romania ar putea primi amenda, daca vor fi gasiti ca nu respecta ultima noutate in legislatia din Romania. Este vorba despre o fisa pe care toti conducatorii auto trebuie sa o aiba in masina.

Mai nou, soferii romani trebuie sa isi printeze si sa tina la parasolarul masinii o fisa in format A4, numita si “cartea de salvare a autoturismului”. In acest document se vor gasi informatii despre airbag-uri, rezervor sau acumulatori si ar putea fi folosite in cazul unui accident in urma caruia pompierii ar putea fi nevoiti sa taie caroseria masinii.

Publicitate

Mai mult decat atat, aceasta “carte de salvare a autoturismului” trebuie printata in mod obligatoriu in format color.

Fiecare autovehicul are ranforsari speciale pentru a rezista mai bine la impact si care sunt mai greu de strapuns, are airbaguri care pot fi declansate accidental cand se incearca descarcerarea, are conducte de combustibil, cabluri electrice, rezervoare sub presiune, etc. Divizia de descarcerare sosita la locul accidentului trebuie mai intai sa „intelegea” modul de organizare a acestor elemente si apoi sa actioneze astfel incat sa nu puna in pericol viata pasagerilor incarcerati.

In concluzie, pe langa actele pe care oricine trebuie sa le aiba la el, in afara de centura si alte masuri de precautie la care toti trebuie sa fim atenti, sa nu uitam in niciun caz de acest nou act.

(cancan.ro)

Click AICI ca sa descarci Cartea de salvare pentru orice tip de masina.

\"61687096\"

Publicitate
banner we radio