Ştiri

Atenţie! Poţi pierde accesul la contul de Facebook dacă nu activezi autentificarea în doi pași

Oficialii Facebook fac eforturi din ce în ce mai agresive pentru a te convinge să-ți pese de securitatea contului tău de pe cea mai mare rețea de socializare. Din păcate, pentru unii, aceste eforturi s-au reflectat în blocarea accesului la profil, scrie playtech.ro.

Facebook, la fel ca Instagram, Google și aproape orice alt serviciu online, îți recomandă călduros să-ți activezi autentificarea în doi pași sau 2FA (Two-Factor Authentication). Aceasta se traduce printr-un cod primit pe telefon pe care trebuie să-l folosești în procesul de autentificare, pe lângă numele de utilizator și parola. În contextul în care parolele tradiționale au căzut de numeroase ori victimă hackerilor, mecanismul 2FA pare să fie singura soluție pentru a-ți proteja conturile online și datele personale. Din păcate, foarte mulți utilizatori refuză să profite de acel mecanism, iar cei de la Facebook s-au gândit să accelereze adopția. Dacă nu ai încă activată autentificarea cu doi paşi sau 2FA, folosești acest link pentru a o activa.

Publicitate

În mai multe rânduri, cei de la Facebook au avertizat că vor lua diverse măsuri pentru a obliga utilizatorii celei mai mari rețele de socializare să nu-și mai poată utiliza contul fără activarea autentificării în doi pași. În primul rând, au fost forțați să profite de 2FA politicieni, activiști, jurnaliști și alte vedete.

La începutul lunii martie, un număr mare de utilizatori au primit un avertisment de la Facebook vizavi de faptul că ”se apropie termenul limită.” Printr-un email, li se atrăgea atenția că, în cazul în care nu-și activează autentificarea în doi pași în următoarele săptămâni, vor pierde, cel puțin temporar, accesul la propriile conturi de Facebook.

În contextul în care autentificarea în doi pași continuă să fie o himeră pentru foarte mulți utilizatori de rețele sociale și platforme online, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că foarte mulți au eșuat în a-și activa 2FA și au pierdut accesul la cont. Unii nu au văzut emailul, alții nu s-au priceput, iar acum au rămas fără Facebook.

Publicitate
banner we radio