Ştiri locale

Atenţie la persoanele pe care le primiţi în locuinţă!

În ultima perioadă, la nivelul I.P.J. Covasna au fost sesizate o serie de fapte de înşelăciune comise prin metoda câştigării încrederii victimelor.

Autorul vizează anunţurile date în ziare prin care se caută persoane ce oferă îngrijire la domiciliu vârstnicilor. După ce găseşte un astfel de anunţ, autorul se deplasează la locaţia respectivă, se prezintă sub un nume fals şi comunică date nereale privind domiciliul. Cu timpul câştigă încrederea victimei iar, ulterior, sub diverse pretexte menite să sensibilizeze victima (decesul unor rude, divorţ etc.) solicită cu titlu de împrumut diverse sume de bani.

Publicitate

Bineînţeles că aceste sume de bani nu mai sunt returnate, ba mai mult, înainte de a pleca definitiv, autorul sustrage şi alte bunuri din locuinţa victimei (obiecte de uz casnic etc.).

Recomandări ale Poliţiei pentru a evita această capcană

Prima recomandare pentru a evita o astfel de înşelăciune este să verificaţi în mod temeinic identitatea persoanei care îşi oferă serviciile de îngrijire la domiciliu. În cazul în care există suspiciuni, nu începeţi colaborarea decât după contactarea Poliţiei şi după clarificarea situaţiei.

Încheiaţi un contract scris cu persoanele care oferă servicii de îngrijire la domiciliu, după verificarea datelor personale şi de contact ale acesteia.

Reţineţi cât mai multe detalii despre fizionomia persoanelor în cauză.

În cazul în care aţi trecut prin situaţii asemănătoare, vă adresăm recomandarea de a vă prezenta la cea mai apropiată unitate de Poliţie pentru a depune plângere.

Compartimentul Relații Publice

Agent principal de poliție Nicoleta Marin

Publicitate
Publicitate
banner we radio