Ştiri locale

Atenție la cumpărături în această perioadă. Sfaturi de la poliţişti

Agitaţia specifică sărbătorilor le oferă hoților oportunitatea de a acționa și a comite furturi, spargeri sau chiar tâlhării. Pentru a nu cădea victime ale unor asemenea fapte în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, poliţiştii recomandă tutoror cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.

La cumpărături

– Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar. Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor şi reduce riscul de a rămâne fără bani, în cazul pierderii sau sustragerii portofelului.

– Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi! Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată protejaţi-vă geanta şi fiţi atenţi la persoanele care se ciocnesc „accidental” de dumneavoastră; hoţii de buzunare sunt foarte rapizi şi este posibil să nu fie o întâmplare!

– Nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături, iar când achitaţi cumpărăturile nu vă lăsaţi portofelul pe tejghea până aranjaţi cumpărăturile sau pentru alte motive!

– Când sunteţi însoţiţi de copii, explicaţi-le că, în cazul în care se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate din magazin. Dacă observaţi lipsa copilului, anunţaţi imediat agentul de pază sau personalul magazinului. De asemenea, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie ori sunaţi la numărul de urgenţă 112!

– Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri” (produsele pot fi contrafăcute).

– La întoarcerea spre casă, evitaţi să vă supraîncărcaţi de cumpărături şi deplasaţi-vă pe străzi şi alei populate şi iluminate. Nu alegeţi scurtături prin parcuri sau zone întunecate.

– Protejaţi-vă autovehiculul! Parcaţi-l într-un spaţiu bine iluminat sau păzit, închideţi geamurile şi asiguraţi-vă că l-aţi încuiat.

– Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, ochelari de soare, borsete, serviete.

– Atunci când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea; de asemenea, nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici măcar atunci când o părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte, sau în incinta staţiilor de alimentare.

Dacă sunteţi victimă sau martor la săvârşirea vreunei infracţiuni, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Marin Nicoleta

Publicitate
banner we radio