Ştiri locale

Atenţie! Au revenit ţepele cu maşinile de cusut germane!

Pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, polițiștii covăsneni atenționează cetățenii să manifeste prudență în privința ofertelor „de nerefuzat” cărora le dau curs.

În ultima perioadă, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, în zonele cu flux mare de pietoni, a fost semnalată apariția unor afișe tip flyer cu următorul conținut:

Publicitate

„Colecționar german cumpăr mașini de cusut mărci germane vechi și picturi. Ofer 60.000-65.000 euro, plata pe loc! Tel: 0758386492”.

Din verificările efectuate s-a stabilit că flyere identice ca format și text, dar cu un număr de telefon diferit, au fost depistate și în alte județe ale țării, unde diverse persoane chiar au devenit victimele unor înșelăciuni comise prin acest mod de operare.

„Oferta” respectivă reprezintă de fapt un mod de comitere a infracțiunii de înșelăciune, prin care victimele sunt determinate, prin promisiuni mincinoase, ca înaintea primirii unei sume considerabile pentru achiziționarea unei mașini de cusut de marcă germană, să achite diferite costuri (transport, taxe etc.), iar sumele cerute pentru aceasta ajung până la sute, chiar mii de Euro.

Până la acest moment, în județul nostru nu au fost semnalate astfel de cazuri de înșelăciuni. Pentru ca cetățenii să nu cadă victime ale unor asemenea escrocherii, polițiștii le recomandă acestora să nu dea curs ofertelor de acest gen. Dacă sunteți victima sau aveți cunoștință despre comiterea vreunei infracțiuni, sesizați poliția în cel mai scurt timp.

(IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio