Ateliere de dezvoltare personală pentru adolescenții din Sfântu Gheorghe. Primul modul începe vineri
Doi psihologi clinicieni din județul Covasna și-au propus să vină în sprijinul adolescenților prin intermediul unui atelier de dezvoltare personală, gândit ca un spațiu sigur, unde aceștia să învețe să își gestioneze emoțiile, să își accepte imperfecțiunile, să transforme temerile în curaj și să fie mai încrezători în forțele proprii.
Atelierul „Viața mea e despre mine – Adolescența sub lupă” va fi susținut la Sfântu Gheorghe de către psihologii Consuela Banciu și Graţiela Stroie, iar primul modul va începe în data de 25 octombrie. Înscrierile se derulează până pe 22 octombrie, prin e-mail, la adresa: psihoclinica.consuelabanciu@yahoo.com, menționând numele și vârsta participantului.
„Adolescența este o aventură plină de întrebări. Este perioada în care poți să fii liber, dar tocmai această libertate aduce multe dileme. Cine ești cu adevărat? Ce îți dorești să devii? Uneori, te simți încurajat să fii tu însuți, alteori criticat că nu ești suficient de bun. Îți pui întrebări precum: Cum arăt?, Ce cred ceilalți despre mine?, De ce mă simt diferit?. În toată această furtună de emoții, de ce să nu începi să te cunoști pe tine? (…) Creăm la Sfântu Gheorghe un atelier de dezvoltare personală pentru a-i ajuta pe adolescenți să învețe strategii și formule despre cum să se comporte și să reacționeze, indiferent de situația în care se află, să se iubească pe ei înșiși și să își descopere punctele forte. Dezvoltarea personală pentru adolescenți este mai mult decât o mână de ajutor, este un proces transformator care îi pregătește pentru provocările vieții de adult (…) Unul dintre argumentele care stau la baza acestei inițiative ale noastre de a demara un atelier de dezvoltare personală pentru adolescenți este acela că dorința tinerilor de a se descoperi pe sine, de a căuta răspunsuri la numeroasele lor întrebări despre sine, ceilalți, despre lume și viață, este foarte mare, și pentru că putem să le oferim, în calitate de specialiști, un context pentru a fi ghidați pe propriul drum. Încercăm să fim lanterna din mâinile lor. În acest fel, să ajutăm spre o cunoaștere și înțelegere a lor și a perioadei zbuciumate care se numește adolescență”, ne-a transmis psihologul clinician Consuela Banciu.
Atelierul se va desfășura săptămânal, timp de două luni, fiecare sesiune având o durată de două ore. Numărul locurilor este limitat la cel mult 10 participanți.
Detaliile legate de locație, taxa de participare, respectiv datele și orele de desfășurare a sesiunilor vor fi comunicate prin e-mail.
(Ioana Ardeleanu)