Ştiri locale

Ateliere de creație la festivalul pulzArt, în perioada 14-17 septembrie

ABC90 – ATELIER DE BRODERIE

Atelierul ABC90 îi invită pe toți cei interesați să participe la realizarea proiectului de artă contemporană al artistei Cătălina Nistor. În cele patru zile ale festivalului pulzArt Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA va găzdui un atelier de broderie, unde participanți de toate vârstele vor avea ocazia să brodeze pe pânze cu mărimea de 50×70 cm – pe baza unor lucrări ale lui Cătălina Nistor – obiecte care simbolizau anii ’90. Participanții fără experiență în brodare vor fi ghidați în însușirea tehnicii.

Cătălina Nistor prin creațiile sale, printr-o abordare autoironică, dorește să atragă atenția asupra subiectelor tabu și asupra clișeelor mentale; recurge des la povești personale. Proiectele cele mai recente ale artistului vizual din Cluj-Napoca includ și publicații; colaborează des cu alți artiști.

Materialele necesare sunt asigurate de către organizatori. Participanții primesc în cadou câte o batistă cu desenul artistei, pe care o pot broda. Intrarea este liberă.

Data:
► 14-15 septembrie – 14:00 – 17:00
►  16-17 septembrie – 12:00 – 17:00

Loc: Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA

PENSULE VORBĂREȚE: ATELIER INTERACTIV ȘI DE DEZVOLTARE PENTRU COPII

Mâzgăliturile și, mai târziu, desenul, sunt prezente în viața unui copil încă de la cea mai fragedă vârstă. Grupul Fecsegő Ecsetek (Pensule vorbărețe) se bazează pe abilitățile creative și de creație care sunt prezente în fiecare dintre noi.

WATCHTHIS.WORKS, Zöld Levente și grupul Fecsegő Ecsetek (Pensule vorbărețe), Zöld Blanka îi vor lua de mână pe cei mici și îi vor ghida prin lumea artei, cu ajutorul unor ateliere interactive și de dezvoltare. Arta stradală și terapia prin artă se vor întrepătrunde pentru câteva ore de-a lungul acestor activități. Copiii mici (4+) pot deveni parte a procesului creativ, inclusiv a lucrărilor de artă, care vor fi realizate până la sfârșitul sesiunii.

Ateliere:
Vineri, 15 septembrie ► 16:00 – 19:00. Loc de desfășurare: EMŰK, parter
► Pictură experimentală interactivă pe pânză gigantică: Desenează-l pe Sfântul Gheorghe cu balaurul
► Pietre vorbărețe: pictură pe piatră și împletire de povești.

Sâmbătă, 16 septembrie ► 14:00 – 17:00. Loc de desfășurare: EMŰK, parter
► Alb-Negru
► Pensule naturale: pictură cu materiale naturale.

Participarea la aceste sesiuni este gratuită.

FÖLDSZINT: ATELIER DE SUNET

În cadrul celei de-a 9-a ediții PulzArt, FöldSzint (GroundFloor) vă invită la un atelier neconvențional, susținut de o mână de persoane independente și proactive. Atelierul de sunet prezintă evenimente care amintesc de un program radio, cum ar fi interviuri între adulți și copii înregistrate cu ajutorul microfoanelor. Între timp, în fundal, participanții se pot juca și experimenta cu instrumente digitale și analogice de producere a sunetului (instrumente precum magnetofoane, tobe, chitare etc.) sub îndrumarea supraveghetorilor atelierului. Cu ajutorul unei pedale, participanții înregistrează sunete care sunt apoi puse în buclă. Alte sunete produse de diverse instrumente sunt suprapuse peste înregistrarea de bază, rezultând la finalul activității o operă de artă captivantă.

Data și locația:
► 16 septembrie ► 17:00 – 20:00 / Parcul Elisabeta
► 17 septembrie ► 11:00 – 14:00 / Casa cu Arcade

Capacitate: maxim 10 participanți pe oră. Limită de vârstă: 8+.

Publicitate
banner we radio