Ştiri locale

Atelier gratuit de dramaturgie

Cu prilejul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru ATELIER, care va avea loc între 2 și 10 iunie la Sfântu Gheorghe, se va desfășura un WORKSHOP DE CREATIVE WRITING, coordonat de dramaturgul Radu Macrinici, câștigător al Premiului Național de Dramaturgie ”Camil Petrescu”, dublu laureat al premiului UNITER pentru cea mai bună piesă de teatru a anului 1997 și 2009, autor reprezentat în România, Belgia, Italia, Spania, Franța, Croația și Portugalia.

Workshop-ul se va desfășura în perioada 3 – 9 iunie, între orele 16.00 și 18.00, la Teatrul din Sfântu Gheorghe din Piața Libertății, nr. 1, este gratuit și se adresează celor care au împlinit 16 ani și sunt interesați de scrierea unei piese de teatru. Înscrierea se va face pe baza unui CV, care va fi trimis până în data de 31 mai 2015, pe adresa festatelier@yahoo.ca, cu mențiunea: PENTRU ATELIERUL DE DRAMATURGIE.

Publicitate

ATELIERUL DE DRAMATURGIE de la Sfântu Gheorghe urmăreşte crearea unei baze teoretice accesibile şi a unor deprinderi practice minime, necesare activităţii de dramaturg, termen însemnând aici autor de texte dramatice destinate reprezentării lor pe scenele teatrelor. Subiectele aprofundate vor include crearea personajelor , dezvoltarea story-ului sau a intrigii şi scrierea într-un mod cât mai natural şi mai aproape de ritmurile limbii vorbite. Prin modul în care e conceput să funcţioneze, ATELIERUL DE DRAMATURGIE de la Sfântu Gheorghe reprezintă o combinaţie de disciplină şi spirit ludic. A te antrena pentru a scrie teatru înseamnă a învăţa să fii deschis şi echilibrat.” (Radu Macrinici)

Publicitate
banner we radio