Ştiri

Atacatorul de la Manchester a fost identificat

Poliția britanică a făcut public numele suspectului care s-ar fi aruncat în aer la Manchester, ucigând 22 de persoane şi rănind alte peste 50.

Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, a avut drept țintă publicul unui concert pop al solistei Ariana Grande.

Publicitate

În afara celor 22 de victime, 59 de persoane au fost rănite.

Potrivit cotidianului The Telegraph, Abedi s-a născut la Manchester, în 1994. Părinții săi ar fi refugiați libieni.

Tânărul ar fi venit cu trenul de la Londra la Manchester.

Anterior, premierul Theresa May declarase că poliția și serviciile de securitate britanice cunosc identitatea presupusului atentator sinucigaș.

May confirmase că atacatorul a acționat singur, însă nu este clar dacă alte persoane au ajutat la pregătirea atacului.

Două persoane, arestate în legătură cu atacul terorist de la Manchester

Poliţia din Manchester a anunţat că a reţinut două persoane după descinderi la adrese din zonele Whalley Range şi Fallowfield, unde a fost efectuată o explozie controlată, informează site-ul cotidianului Guardian.

\”Poliţia a efectuat acţiuni pe baza mandatelor, una la Whalley Range şi alta la Fallowfield, unde a avut loc o explozie controlată, în cadrul anchetei privind atacul îngrozitor de noaptea trecută de la Manchester Arena\”, se afirmă într-un comunicat al autorităţilor.

ISIS a revendicat atacul

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, marţi, atentatul comis la concertul din oraşul britanic Manchester, soldat cu cel puţin 22 de morţi şi zeci de răniţi, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

\”Acesta este doar începutul\”, a declarat un reprezentant al reţelei teroriste sunnite, într-o înregistrare video difuzată de agenţia Amaq.

\”Unul dintre soldaţii Califatului a reuşit să introducă un dispozitiv exploziv la o reuniune a cruciaţilor desfăşurată în oraşul Manchester\”, precizează reţeaua islamistă.

Organizaţia fundamentalistă nu a oferit detalii despre autorul atacului, lucru care sugerează că acesta era un simpatizant, nu membru, şi că atentatul nu a fost coordonat direct.

Poliția a identificat și primele victime ale atacului.

Saffie Rose Roussos, o fetiţă în vârstă de opt ani, mersese la concertul solistei americane împreună cu mama sa și cu o soră mai mare – ambele sunt acum spitalizate, scrie cotidianul britanic The Guardian.

John Atkinson, la rândul său ucis în atac, avea 28 de ani.

Prima victimă identificată este Georgina Callander, o tânără de 18 ani.

Publicitate
Publicitate
banner we radio