Ştiri

Atac în Florida: 50 de morți şi 53 de răniţi. Cel mai sângeros incident armat din istoria SUA

Un club din orașul Orlando, statul american Florida, a fost atacat de un bărbat înarmat. Acest a fost ucis de forțele de ordine. Potrivit polițiștilor, circa 50 de persoane din cele peste 230 au fost ucise, iar peste 50 au fost spitalizate. Atacatorul, un tânăr de origine afgană, a fost identificat. Avea 20 de ani şi autorităţile spun că ar fi fost simpatizant al grupărilor radicale islamiste.

Atacul s-a soldat cu 50 de morți și 53 de răniți, potrivit unui nou bilanț al poliției. Este cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a SUA. Primarul orașului a declarat starea de urgență.

Publicitate

Autorul atacului se numește Omar Mateen, are 29 de ani și este din Port St.Lucie.

După ce a deschis focul, bărbatul a luat ostatice zeci de persoane într-un club de noapte, Puls, frecventat de homosexuali. În local se aflau circa 230 de oameni. Era în jurul orei locale 2:00, iar poliția a intervenit și a dat asaltul trei ore mai târziu. Apelul la 911 a fost dat de persoane care se ascunseseră la baie. Martorii oculari au spus că în interiorul clubului s-ar fi auzit cel puțin 40 de împușcături.

În urma schimbului de focuri cu trupele SWAT, suspectul a fost ucis. Avea asupra lui o armă de asalt, o armă de mână și ceva care părea a fi „un dispozitiv exploziv”. Poliția a întreprins ulterior operațiuni de căutare a unor eventuale mecanisme explozive.

În timpul asaltului poliției, circa 30 de persoane au fost salvate.

Ancheta este condusă acum de FBI, iar autoritățile au spus că cel mai probabil e vorba de un act izolat de terorism intern, deși suspectul ar fi avut simpatii islamiste. Forțele de ordine nu au însă informații că ar putea avea loc și alte atacuri în Florida sau în alte zone ale țării.

Incidentul intervine la o zi după ce tot la Orlando cântăreața cu origini românești Christina Grimmie a fost împușcată mortal după un concert de un individ care apoi s-a sinucis. Poliția nu a stabilit încă mobilul crimei și nici nu a făcut vreo legătură între cele două acte violente.

Publicitate
Publicitate
banner we radio