Ştiri locale

Asociaţia Salvatore şi-a sărbătorit voluntarii, în semn de recunoştinţă pentru implicarea şi devotamentul faţă de comunitate

Asociaţia Salvatore din Sfântu Gheorghe şi-a sărbătorit voluntarii în cadrul unei Gale care a avut loc vineri, într-o locaţie aflată la ieşirea din localitatea Vâlcele, evenimentul fiind organizat cu scopul de a le recunoaşte acestora eforturile şi munca depusă în sprijinul comunităţii pe parcursul întregului an.

Preşedintele Asociaţiei, Buna Hunor, ne-a explicat că scopul Galei nu este de a desemna „voluntarul anului” sau persoana cu cele mai multe ore de voluntariat la activ, ci pentru a sărbători munca în echipă şi rezultatele obţinute în urma unui efort comun. Toţi voluntarii prezenţi au primit diplome de merit, şi au participat la o cină festivă, urmată de o petrecere care s-a întins până spre dimineaţă.

Publicitate

„Nu organizăm o gală pentru voluntarul anului, pentru că noi punem accent pe munca în echipă. Toţi voluntarii noştri sunt egali, ca un lanţ din care dacă rupem o za se destramă tot. Gala voluntarilor a fost organizată la Panorama Boutique Hotel din Vâlcele, am început cu bilanţul activităţilor şi realizărilor din acest an, a durat în jur de o oră – o oră şi jumătate, după care am avut o cină festivă, şi o petrecere cu DJ care s-a terminat după 3 dimineaţa. Au fost, în total, circa 40 de voluntari prezenţi, din cei peste 90 pe care Asociaţia noastră îi are, mulţi au lipsit pentru că erau la muncă, sau din motive de sănătate, dar toţi cei prezenţi s-au distrat. Noaptea aceasta a fost special organizată pentru voluntari, pentru că în restul timpului ei sunt cei care fac tot ce le stă în putere pentru a-i ajuta pe ceilalţi, iar acum noi am fost cei care ne-am străduit să le oferim o seară doar a lor. Pe 5 decembrie a fost Ziua Internaţională a Voluntariatului, iar cu acest eveniment ne-am sărbătorit şi noi voluntarii din cadrul Asociaţiei”, ne-a spus Buna Hunor.

În prezent, Asociaţia Salvatore numără peste 90 de voluntari activi, care se implică în diferite acţiuni de binefacere. Cel mai tânăr voluntar este Sabrina, o fetiţă de doar 3 ani, care a intrat în familia salvatorilor pe când avea doar 19 săptămâni, iar cel mai vârstnic voluntar activ are 79 de ani.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio