Ştiri locale

Asociația Izsák Művek recrutează tineri voluntari

Asociația Izsák Művek din Sfântu Gheorghe recrutează tineri voluntari, dornici să se implice în programul Fondul Permanent de Alimente și în alte proiecte de binefacere derulate de organizație.

În schimbul implicării în acțiunile umanitare, tinerii încheie un contract de voluntariat, li se eliberează, la cerere, adeverințe necesare la școală, facultate, locul de muncă sau pentru a beneficia de burse, iar în funcție de gradul de implicare, Asociația le oferă diferite cadouri.

Publicitate

Printre altele, pentru a putea deveni voluntari tinerii trebuie să aibă cel puțin 14 ani împliniți, cu mențiunea că până la vârsta de 16 ani este necesar acordul scris al părintelui/tutorelui legal; respectiv să aibă domiciliul în Sfântu Gheorghe sau posibilitatea de a face naveta în municipiu.

„Ești persoana potrivită dacă ai minim 16 ani, (…) dorești să îți petreci timpul liber util, ai câteva ore libere pe săptămână. Îți oferim contract de voluntariat, posibilitatea de a-ți realiza ideile în cadrul Asociației, cadouri (în funcție de nivelul tău de implicare și de posibilitățile financiare ale asociației), adeverință oficială pentru școală, facultate, loc de muncă, pentru a solicita burse, sau oriunde este nevoie să demonstrezi că prestezi activități voluntare”, se arată în mesajul de recrutare.

Reprezentanții Asociației subliniază că munca de voluntariat nu este o activitate plătită.

Tinerii interesați pot solicita mai multe informații printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a Asociației Izsák Művek (AICI).

Fondul Permanent de Alimente a fost înființat în septembrie 2018, până în prezent fiind adunată din donații suma de 5.578 lei, potrivit site-ului bursabinelui.ro

Programul a fost înfiinţat cu scopul de a crea un stoc permanent de alimente greu perisabile, pentru a putea fi împărţite imediat persoanelor defavorizate din județul Covasna.

Premii în schimbul donațiilor la 6 ani de la înființarea Asociației

În luna ianuarie, Asociația Izsák Művek a împlinit 6 ani de la înființare, ocazie cu care a lansat o nouă campanie de strângere de fonduri care se derulează până în data de 8 aprilie 2023. În schimbul donațiilor făcute, participanții pot câștiga prin tragere la sorți un Smartwatch Huawei Band 7.

„Persoanele fizice, indiferent de vârstă și naționalitate, pot dona pe platforma Fondul Permanent de Alimente (bursabinelui.ro) online, cu cardul bancar, sau cash (se eliberează chitanță), sau prin alte metode de plată, înregistrate în contabilitate. Membrii asociației, respectiv rudele lor de gradul I și II, nu pot participa/nu sunt eligibili. Pentru a intra în tragerea la sorți, donația trebuie să fie în valoare de minim 10 lei, sau multiplu de 10 (fiecare 10 lei înseamnă o șansă în plus). Nu există sumă maximă sau număr maxim de tranzacții/donații.   Premiul constă într-un Smartwatch Huawei Band 7. Produsul este nou, sigilat, și are valoarea de 229 RON, prețul mediu al magazinelor de specialitate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Asociației.

Conform regulamentului de concurs, la finalul campaniei donațiile vor fi centralizate, iar fiecărui donator i se vor aloca, în mod aleatoriu,  tichete numerotate, în conformitate cu suma totală donată în perioada campaniei. Spre exemplu, unei persoane care donează 50 lei îi vor fi alocate 5 cifre. Tragerea la sorți și desemnarea câștigătorului sunt programate să aibă loc cel târziu în data de 17 aprilie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio