Ştiri locale

VIDEO. Asanare de muniţie neexplodată la Oituz

În cursul zilei de marţi, dispeceratul ISU Covasna a primit un apel pe numărul de urgenţă 112 ce anunţa faptul că un cetăţean a găsit două elemente de muniţie neexplodată în pădurea dintre Breţcu şi Oituz. Un echipaj de la IPJ Covasna s-a deplasat la faţa locului pentru a asigura perimetrul până miercuri dimineaţă, deoarece echipa pirotehnică nu intervine pe timp de noapte la astfel de intervenţii, pentru a nu pune în pericol viaţa echipajului. Astfel, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna s-a deplasat miercuri în localitatea Oituz în vederea ridicării a două elemente de muniţie neexplodată.

După ce a fost cercetată o suprafaţă de 500 mp, specialiştii de la ISU au identificat, ridicat, transportat şi depozitat un număr de 25 de lovituri de aruncător calibru 82 mm şi 7 bucăţi de focoase de aruncător calibru 82 mm, în condiţii de siguranţă, in poligonul Lt. Păiş David din Sf. Gheorghe, în vederea distrugerii aceastora.

Publicitate

Reamintim populaţiei măsurile de prevenire care trebuie urmate în astfel de situaţii: anunţaţi  imediat incidentul la numărul de urgenţă 112; nu le atingeţi; nu le loviţi; nu le mişcaţi; nu le introduceţi în foc; nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente; nu lăsaţi copii să se joace cu asemenea componente; nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi; când se execută lucrări şi se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniţii neexplodate, se sistează imediat lucrările şi se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă.

(Biroul de Presă al ISU Covasna)

 

Publicitate
banner we radio