Ştiri locale

Armata, Jandarmeria și Pompierii continuă să facă recrutări

Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Jandarmeria Covasna recrutează candidați pentru admiterea în Școlile de Subofițeri, termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere fiind 4 noiembrie. Şi Ministerul Apărării Naționale a lansat săptămâna aceasta o nouă campanie de recrutare, la nivelul județului Covasna fiind disponibile 6 posturi.

Pentru această serie, Școala de Subofițeri de Pompieri și de Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești a scos la concurs 275 de locuri pentru subofiţer de pompieri şi protecţie civilă, respectiv 25 de locuri pentru subofiţer administrativ.

Publicitate

Candidații din județul Covasna pot trimite cererile de înscriere online, la adresa de e-mail: sru@isujcv.ro, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, termenul limită fiind 4 noiembrie.

Potrivit calendarului de admitere, după trimiterea online a cererilor de înscriere, candidaţii vor susţine evaluarea psihologică (până în data de 11 noiembrie). Termenul limită pentru depunerea dosarului de recrutare este 17 noiembrie, iar probele de evaluare a performanţelor fizice se vor desfăşura în perioada 23-29 noiembrie.

Candidaţii vor avea de susţinut şi o probă de evaluare a cunoștințelor, care se va desfăşura în data de 10 decembrie, iar evaluarea medicală e programată să aibă loc în perioada 15 decembrie – 20 ianuarie.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi publicate pe site-urile și la sediile inspectoratelor județene până în data de 25 ianuarie 2023.

Cei interesaţi pot afla mai multe detalii despre documentele necesare pentru întocmirea dosarului de recrutare pot fi aflate accesând site-ul ISU Covasna (AICI), iar calendarul concursului de admitere, informaţii despre criteriile de recrutare, probele de concurs, tematica şi bibliografia pot fi accesate AICI.

700 de locuri disponibile la Școlile Militare de Jandarmi

Și Jandarmeria Covasna a lansat înscrierile pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, fiind disponibile în total 700 de locuri. Înscrierea se realizează online, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, la adresa de e-mail: recrutare@jandarmeriacovasna.ro, termenul limită pentru trimiterea cererilor fiind 4 noiembrie.

Conform calendarului de admitere, după trimiterea online a cererilor de înscriere, candidaţii vor susţine evaluarea psihologică (până în data de 11 noiembrie). Termenul limită pentru depunerea dosarului de recrutare este 17 noiembrie, iar probele de evaluare a performanţelor fizice se vor desfăşura în perioada 23-29 noiembrie.

Candidaţii vor avea de susţinut şi o probă de evaluare a cunoștințelor, care se va desfăşura în data de 10 decembrie, iar evaluarea medicală e programată să aibă loc în perioada 15 decembrie – 20 ianuarie.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi publicate pe site-urile și la sediile inspectoratelor județene până în data de 25 ianuarie 2023.

Toate detaliile despre procedura de admitere, documentele necesare pentru dosarul de recrutare, tematica și bibliografia de concurs, criteriile de recrutare și probe pot fi obținute pe site-ul Jandarmeriei Covasna (AICI), sau la biroul de Resurse Umane al Jandarmeriei Covasna – Sfântu Gheorghe, B-dul gen. Grigore Bălan, nr. 71, de luni până vineri, între orele 08:00-16:00, telefon: 0267-313.603, interior 24411.

Peste 400 de locuri în Armata Română; înscrierile se încheie pe 11 noiembrie

Ministerul Apărării Naționale a lansat săptămâna aceasta o nouă campanie de recrutare, fiind disponibile 417 locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați) în unităţi militare din București și 19 judeţe, printre care și Covasna.

Reprezentanții Centrului Militar Județean au transmis că la nivelul județului Covasna sunt disponibile 6 posturi.

Persoanele care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, indiferent dacă au sau nu pregătire militară, se pot înscrie până în data de 11 noiembrie. Candidații din județul Covasna care doresc să aplice pentru unul dintre posturile disponibile, se pot înscrie la sediul Centrului Militar județean Covasna.

La prezentarea la Centrul Militar, candidații vor fi informaţi despre avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială.

Candidaţii fără pregătire militară anterioară vor fi consiliaţi în vederea orientării către funcțiile pentru care îndeplinesc criteriile de selecție (nivelul studiilor, specializare, etc.)

Cererea de înscriere va fi completată la sediul unității, unde candidații trebuie să se prezinte cu actul de identitate (original şi copie); certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 6 luni înainte de data depunerii; actele de studii şi/sau alte documente care atestă competenţele dobândite în viaţa civilă (original şi copie); permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române (original şi copie) – dacă este cazul; livretul militar (original şi copie) – dacă este cazul, numai pentru cei care au calitatea de rezervist.

Detalii suplimentare în legătură cu procesul de recrutare, selecţie şi instruire pot fi obținute atât de la sediul Centrului Militar Covasna, cât și accesând site-ul MApN (AICI) și (AICI)

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio