Ştiri locale

Aproximativ 6% din populaţia judeţului Covasna a fost vaccinată anti-COVID-19

Aproximativ 12.000 de persoane din judeţul Covasna, reprezentând circa 6% din populaţia judeţului, s-au vaccinat până în prezent împotriva COVID-19, informează conducerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit directorului instituţiei, Agoston Laszlo, până luni dimineaţă se vaccinaseră anti-COVID-19 un număr de 11.884 de persoane, dintre care 5.047 au primit şi rapelul.

Publicitate

În judeţul Covasna sunt active în prezent şase centre de vaccinare pentru populaţie, dintre care două în municipiul Sfântu Gheorghe şi câte unul în localităţile Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt şi Întorsura Buzăului, cărora li se adaugă centrele destinate personalului medical şi angajaţilor MAI şi MApN.

Agoston Laszlo a declarat că în centrul aflat pe strada Daliei din Sfântu Gheorghe se folosesc vaccinurile Pfizer şi Moderna pentru imunizarea populaţiei, iar rezervările sunt făcute până la jumătatea lunii aprilie, în timp ce centrul aflat în incinta ştrandului municipal este rezervat cadrelor didactice, aici fiind folosit vaccinul AstraZeneca.

„Dacă vor exista destule vaccinuri AstraZeneca, intenţionăm să deschidem centrul de la ştrand şi pentru vaccinarea altor persoane eligibile”, a declarat directorul DSP Covasna.

Vaccinarea continuă şi în centrele aflate în incinta Sălii Polivalente din municipiul Târgu Secuiesc, a Casei Orăşeneşti de Cultură din staţiunea Covasna, în vechea sală de sport din oraşul Baraolt, respectiv la Căminul cultural de la Brădet – Întorsura Buzăului, în etapa a doua a campaniei naţionale de vaccinare fiind vizate persoanele cu grad ridicat de risc, persoanele de peste 65 de ani şi cele care suferă de boli cronice.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio