Ştiri locale

VIDEO. Aproape o sută de persoane, în a doua zi de proteste la Sfântu Gheorghe

Aproape o sută de persoane din municipiul Sfântu Gheorghe au participat joi, după-amiază, la o acţiune de protest, exprimându-şi, astfel, solidaritatea cu miile de cetăţeni din ţară care şi-au manifestat în ultimele zile, în stradă, nemulţumirea faţă de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind modificarea Codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea.

Protestul a avut loc în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe, unde manifestanţii au afişat pancarte cu diverse mesaje în limbile română şi maghiară, printre care „Jos Guvernul de penali”, „Când şi secuilor le pasă…”, „Refuz acest abuz” etc.

Publicitate

Mitingul nu a fost autorizat, participanţii organizându-se pe o reţea de socializare, sub genericul „Protest pentru democraţie şi justiţie în România”.

După aproximativ o oră, mare parte dintre aceştia au plecat, spunând că se vor întoarce în jurul orei 18,00, ora la care, iniţial, ar fi trebuit să se încheie protestul, conform propunerii lansate pe internet.

Aceasta este cea de-a doua zi de proteste la Sfântu Gheorghe, după mitingul de miercuri seară din faţa sediului Prefecturii, care a început cu aproape 300 de manifestanţi şi s-a încheiat, după aproximativ două ore, cu un număr aproape dublu.

Ei au scandat lozinci anti PSD şi antiguvernamentale şi au purtat pancarte pe care scria, printre altele: „Ruşine”, „Jos hoţii”, „DNA să vină să vă ia”, „În democraţie hoţii stau la puşcărie”, „Guvernul – grup infracţional organizat”, „Noaptea, ca hoţii”, „Liber la furat”, „Ne-aţi mâncat trecutul, ne salvăm viitorul”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, „De hoţi ne-am săturat, vrem un stat curat”, „Keep calm, dar nu ceda”.

Ambele proteste s-au desfăşurat în mod paşnic, fără incidente.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio