Ştiri locale

Aproape o sută de persoane au manifestat duminică seara în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

Aproape o sută de persoane au participat, duminică seara, la o manifestaţie în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, cerând, printre altele, demisia Guvernului.

Manifestanţii, care s-au adunat în faţa sediului Prefecturii, şi-au exprimat satisfacţia cu privire la abrogarea OUG privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală şi au cerut demisia Guvernului pe considerentul că „nu mai are credibilitate”.

Părerile participanţilor la miting au fost împărţite, unii considerând suficient să demisioneze doar premierul sau ministrul Justiţiei, în timp ce alţii doresc demisia întregului cabinet.

Cu toate că în municipiul Sfântu Gheorghe a plouat în cursul serii, la finalul mitingului o parte dintre manifestanţi s-au aşezat „la o bere” pe o terasă din vecinătatea Prefecturii, spunând că un mare câştig obţinut în urma participării la aceste acţiuni de protest a fost faptul că au cunoscut „foarte mulţi oameni de calitate”.

Alţii au afirmat că mitingurile din ultimele cinci zile au creat o solidaritate mai puternică în rândul comunităţii locale, la acestea participând, deopotrivă, români şi maghiari.

Nici mitingul de duminică seară şi nici celelalte patru din zilele anterioare nu au fost autorizate, acestea fiind organizate pe o reţea de socializare sub genericul „Protest pentru democraţie şi justiţie în România” şi s-au desfăşurat fără incidente.

(Agerpres)

\"Miting

Publicitate
banner we radio