Ştiri locale

Aproape jumătate dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au achitat deja impozitele locale

Contribuabilii care plătesc anticipat până la 31 martie impozitele locale datorate pentru tot anul beneficiază de o bonificaţie de 9%

Direcţia de Finanţe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe anunţă că până la data de 2 martie, aproape jumătate dintre contribuabilii persoane fizice au achitat deja impozitele locale pe clădiri şi terenuri. De asemenea, aproape 40% dintre locuitori au plătit impozitul pe autoturisme.

Publicitate

Situația încasărilor la bugetul local până la data de 2 martie, constând în impozit/taxă pe clădire, impozit/taxă pe teren și impozit pe mijloace de transport pentru anul 2021, este următoarea (din suma totală datorată pentru anul 2021):

  • Impozit/taxă pe clădire: persoane fizice 42,06%, persoane juridice 8,20%
  • Impozit/taxă pe teren: persoane fizice 48,96%, persoane juridice 10,52%
  • Impozit mijloace de transport: persoane fizice 38,02%, persoane juridice 17,01%.

Termenul de plată pentru impozitele locale pe primul semestru este 31 martie, iar pentru plata impozitelor pentru tot anul până la această dată, contribuabilii beneficiază de o bonificaţie de 9%.

Termenul de plată al impozitelor locale pentru semestrul al doilea este 30 septembrie.

Pentru neplata la termen a impozitelor/taxelor se plătesc majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună până la data stingerii sumei datorate.

Anul trecut, Direcţia de Finanţe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe a extins serviciul de plată online prin www.ghiseul.ro şi la persoanele juridice. Această platformă asigură nu numai posibilitatea de efectuare a plăţii impozitelor, taxelor și amenzilor, dar și posibilitatea consultării situației fiscale actuale de către contribuabilul care accesează platforma online.

Publicitate
Publicitate
banner we radio