Ştiri locale

Aproape 9.000 de lei adunați la concertul caritabil pentru medicul veterinar Kovács Benedek

8.800 de lei este suma care a fost strânsă în urna pusă la dispoziția spectatorilor prezenți la concertul caritabil organizat duminică, la Biserica Unitariană din Sfântu Gheorghe, pentru sprijinirea medicului veterinar Kovács Benedek. Accesul la spectacol nu s-a făcut pe bază de bilete, însă participanții au fost invitați să doneze o sumă minimă de 50 de lei.

Potrivit organizatorilor, evenimentul s-a bucurat de real succes, fiind prezente circa 200 de persoane, printre care și cei doi copii ai medicului veterinar, dar și sora și mama acestuia, iar pe lângă suma colectată în urnă, donații au fost făcute în continuare și în contul deschis pe numele medicului veterinar.

Publicitate

Concertul a fost susținut de Opra Monica și formația HarMony Band, Marius Popa, Daria Bularca, și Ansamblul de cameră al Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov.

„A fost minunat, au fost cam 200 de persoane. În cutie s-au adunat 8.800 de lei, ca să nu mai spun că intrau bani non-stop, în timp real, în cont. Incredibil! Au fost prezenți și copiii, mama și sora lui acolo, erau foarte emoționați”, ne-a spus Opra Monica.

Momentul a fost cu atât mai emoționant, spune artista, cu cât duminică s-au împlinit 3 ani de când aceasta a reușit să învingă, la rândul ei, cancerul.

„Noi toți, prietenii mei, muzicienii mei, elevi, nu doar din Sfântu Gheorghe, ci și din Brașov, am venit să cântăm. Cu toții au auzit de acest caz, al acestui suflet minunat, și au venit să ne ajute (…) Știm cu toții de ce am venit aici, am venit să ne rugăm, în primul rând, pentru dr. Kovács Benedek, dar și să cântăm. Eu personal azi sărbătoresc viața, pentru că se împlinesc 3 ani de la noua mea viață, iar acum avem șansa să ajutăm pe cineva ca peste 3, 5, 10 ani să sărbătorească și el”, a spus solista în deschiderea concertului.

În ultimele săptămâni, în mediul online au fost făcute mai multe apeluri prin care oamenii erau rugați să doneze sume de bani pentru salvarea medicului veterinar.

Dr. Kovács Benedek a suferit în ultimul an două intervenții chirurgicale pentru extirparea unei tumori cerebrale, iar în prezent se află internat la o clinică din Ungaria.

Acesta trebuie să urmeze timp de cel puțin jumătate de an un tratament ale cărui costuri depășesc puterile financiare ale familiei sale – 24.000 de euro – sumă pe care Casa de Asigurări de Sănătate nu o acoperă.

Persoanele care doresc să îl ajute pe medicul veterinar să treacă cu bine peste această perioadă critică pot face în continuare donații în lei, în contul:

IBAN: RO20INGB0000999901386390

Deținător cont: Kovács Benedek

Banca: INGB CENTRALĂ

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio