Ştiri locale

Aproape 80 de producători şi meşteşugari aşteptaţi să se înscrie în acest an la Piaţa de Crăciun din Sfântu Gheorghe

Aproape 80 de producători şi meşteşugari vor fi prezenţi în acest an în Piaţa Volantă de Crăciun, pe care Casa de Cultură „Kónya Ádám“ şi Primăria municipiului o vor organiza la Sfântu Gheorghe, în perioada 17-23 decembrie.

Şi în acest an, cumpărătorii vor avea o ofertă variată de produse artizanale realizate manual prin metode tradiţionale, produse apicole, turtă dulce, decoraţiuni de Crăciun, jucării, vinuri, cărţi, dar şi popcorn, porumb fiert, limonadă, kürtőskalács şi langoş, băuturi calde şi mâncăruri tradiționale. Piaţa va fi deschisă zilnic, între orele 11:00 şi 20:00.

Publicitate

„De obicei, la Târgul de Crăciun vin mai puţini producători şi meşteşugari decât la Târgul de Toamnă, având în vedere vremea rece, dar în acest an avem 78 de locuri pentru înscrieri. Va fi cam la fel ca în anii precedenţi, rămâne de văzut dacă vom putea organiza şi anumite programe speciale, pentru că anul trecut am putut organiza doar târgul. Aşteptăm să vedem ce va ieşi cu prelungirea stării de alertă, dar eu cred că o să putem să organizăm şi programe speciale. Ne gândim la mai multe variante, în alţi ani am avut coruri, muzică de târg, flashmob-uri, depinde ce ni se va permite în acest an să organizăm (…) Tot ce se vinde în această piaţă va avea tematică de sărbători, ne aşteptăm să găsim decoraţiuni, globuri, turtă dulce, şi cam tot ce ţine de Crăciun. În anii anteriori Târgul a fost deschis până în data de 24 decembrie, la ora 14:00, dar pentru că producătorii şi meşteşugarii vin şi din alte judeţe ale ţării, anul acesta va fi deschis până în data de 23 decemrbie, ca să poată ajunge fiecare acasă în Ajun”, ne-a explicat managerul Casei de Cultură „Kónya Ádám”, Tubák-Damian Diana.

Potrivit organizatorilor, la piața volantă se pot înscrie meșteșugari, meșteri artizani, comercianți de cărți, mici producători și unități de alimentație publică mai mici de 3 mp. Încrierea se poate face până în data de 6 decembrie, ora 16:00, la Biroul de Organizare Evenimente Culturale din Piața Libertății nr. 1, sau până la ora 00:00 în cazul înscrierilor online, pe adresa de email: vasar.sepsi@gmail.com.

Pentru a putea participa, persoanele înscrise trebuie să aibă statut de producători atestaţi sau persoane juridice, iar pentru că numărul locurilor este limitat, vor putea participa doar candidaţii care obțin cele mai mari punctaje, ţinând cont şi de raportul diversităţii produselor, punctajul minim fiind de 50 de puncte. Mai multe detalii despre înscrieri şi regulament AICI.

Taxa de participare în cazul meşterilor populari şi micilor producători autohtoni este de 40 lei / zi, de 60 de lei / zi în cazul comercianţilor de cărți, jucării, sau alte produse care nu sunt producție proprie, iar în cazul unităților mici de alimentaţie publică (sub 3 mp) taxa este de 60 lei/zi/mp.

Totodată, Casa de Cultură organizează licitație pentru locurile de alimentație publică, fiind disponibile în acest an 3 locuri pentru comercianți de cozonac secuiesc și langoș, respectiv câte un loc pentru comercianţii de băuturi calde şi mâncăruri tradiționale.

Ofertele în plicuri sigilate se pot depune personal, până în data de 6 decembrie, ora 10:00, la sediul Casei de Cultură „Kónya Ádám”, urmând ca licitația să aibă loc în aceeași zi, începând cu ora 11:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio