Ştiri locale

Aproape 80 de cereri depuse pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din Sfântu Gheorghe

La sfârşitul lunii aprilie a expirat termenul pentru depunerea cererilor din partea locuitorilor pentru „Programul de înfrumuseţare a zonelor verzi rezidențiale”. Până la 30 aprilie au fost depuse și aprobate în acest sens 78 de cereri.

Primăria Sfântu Gheorghe sprijină de 10 ani înfrumusețarea zonelor verzi din jurul blocurilor prin „Programul de înfrumuseţare a zonelor verzi rezidențiale”, care oferă an de an posibilitatea locuitorilor de a solicita diverse răsaduri, arbuști, flori, gard viu, gazon, garduri sau bănci pentru o valoare totală de până la 1.500 de lei / scară de bloc. Contribuţia proprie a solicitanţilor este de 20% din valoarea totală a materialelor solicitate, iar restul de 80% este cofinanţat din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Anul acesta, cu toate că condițiile meteo au întârziat intrarea în drepturi depline a primăverii, cele 78 de cereri depuse demonstrează interesul locuitorilor din oraș pentru a contribui la dezvoltarea unui mediu înconjurător mai ordonat și mai îngrijit. Au fost solicitate în egală măsură bănci, răsaduri, dar și seminţe pentru gazon, pământ fertil sau arbuști.

Materialele solicitate pot fi ridicate de la sediul Direcţiei de Gospodărire a Domeniului Public, din strada Arcuşului. Transportul materialelor, plantarea și îngrijirea plantelor, dar și montarea gardurilor sunt responsabilitatea solicitantului.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio