Aproape 8.000 de lei strânși de comunitatea de alergători din Sfântu Gheorghe în scop caritabil
Comunitatea de sportivi amatori din Sfântu Gheorghe este una dintre cele mai unite când vine vorba de implicarea în diverse campanii umanitare, și mai ales atunci când persoana care se află în dificultate este un membru activ al echipei.
La mijlocul lunii trecute, reprezentanții Fitness Tribe au lansat un apel prin care cereau sprijinul locuitorilor din municipiu, pentru a ajuta un membru al echipei, care se află într-un moment dificil, să se poată recupera cât mai rapid.
Deși, la solicitarea sportivului amator, numele și diagnosticul acestuia nu au fost făcute publice, comunitatea s-a mobilizat, astfel că la mai bine de o lună de la lansarea apelului s-au strâns din donații 7.900 de lei. Mai mult, comitetul de conducere al Asociației Fitness Tribe a decis suplimentarea sumei până la 10.000 de lei.
„Eroii noștri umblă printre noi. Când nu stăm cu ochii către întâmplările globale, ci ne întoarcem unii către alții, putem descoperi binele în noi, putem oferi din ceea ce avem și putem lua exemplu de la cei din jurul nostru. Ați acționat exact așa când un coleg avea nevoie de ajutor, v-ați întors către el, i-ați întins o mână de ajutor, iar aceste multe mâini ajutătoare s-au unit ca un sprijin. Colectarea de fonduri s-a încheiat, și cu uimire și emoție am tras linie. S-au strâns 2.200 de lei în donații în numerar și 5.700 de lei prin transfer bancar. Comitetul de conducere al Fitness Tribe a votat în unanimitate să suplimenteze această sumă la 10.000 de lei. Dumnezeu să binecuvânteze toți cei care au donat, și îi dorim recuperare rapidă colegului nostru”, au transmis reprezentanții Asociației.
Pe colegul aflat în nevoie, aceștia îl descriu ca fiind „un membru important al Fitness Tribe”, care a reușit să le câștige sincera admirație prin perseverența și modestia sa.
Echipa de sportivi amatori s-a implicat de-a lungul timpului în mai multe acțiuni umanitare, printre care și o campanie de strângere a fondurilor și a materialelor pentru construirea unui centru comunitar în localitatea Cernat, destinat tinerilor instituționalizați care la împlinirea vârstei de 18 ani sunt nevoiți să părăsească sistemul.
De numele Asociației se mai leagă și mișcările „Cycle to work” (Pedalează către serviciu -n.r) și „Cycle to Șugaș” (Pedalează către Șugaș), dar și Cursa pe biciclete „Șugaș 24h”.
(Ioana Ardeleanu)