Ştiri locale

Aproape 73 de tone de sticle colectate la ultima acţiune din acest an la Sfântu Gheorghe

În zilele de 6-7 octombrie, TEGA a organizat la Sfântu Gheorghe ultima acţiune de colectare de sticle, iar rezultatele au fost din nou semnificative.

A fost pentru a treia oară în acest an când TEGA a oferit 1 litru de apă minerală sau o cutie de bere pentru fiecare 5 kg de sticle colectate: 89.711 kg de sticle la prima acţiune, 55.566 kg la cea de-a doua și 72.997 kg la acţiunea de săptămâna trecută.

„Anul acesta am încheiat acţiunile de colectare a sticlei la Sfântu Gheorghe și este prea devreme să vorbim despre anul viitor, deoarece nu știm la ce să ne așteptăm. Deocamdată, rezultatele sunt bune: toate aceste sticle vor fi cu siguranță reciclate. Scopul este întotdeauna de a face să ajungă vestea la cât mai mulți oameni, iar noi am făcut acest lucru din nou, cu un total de 1032 oameni care au participat”, spune directorul TEGA, Máthé László.

Potrivit statisticilor TEGA, cea mai mare cantitate din cele 6 puncte de colectare a fost colectată în ambele zile la cortul instalat la fosta fabrică de pâine de pe strada Kós Károly, cu 7.555 kg colectate vineri și 9.040 kg sâmbătă. Interesant este faptul că punctul de colectare de la Gară a fost cel mai popular în timpul primelor două campanii din acest an, cu 9.785 kg de sticlă colectate în sâmbăta din aprilie, în timp ce în iulie au fost colectate 6.770 kg de sticlă.

În octombrie, au fost oferite în total 3.281 de sticle de apă și 11.320 de cutii de bere în schimbul sticlelor: cel mai tânăr participant a avut 6 ani și a cerut, în mod firesc, apă pentru cele 5,2 kg de sticle depuse, în timp ce cel mai în vârstă a avut 78 de ani și a cerut tot apă.

În anul 2022, TEGA a colectat 423.454 kg de sticlă în cadrul campaniilor de colectare a sticlelor atât din mediul rural cât şi din Sfântu Gheorghe, iar anul acesta au fost colectate până în prezent 507.430 kg.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio