Ştiri locale

Aproape 700 de pacienți la Urgențele Spitalului Județean în cele două weekenduri de Paști

Cele două weekenduri de Paști au fost aglomerate pentru personalul medical al Spitalului Județean Sfântu Gheorghe. Aproape 700 de pacienți s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe cu diferite afecțiuni, majoritatea de medicină internă, însă au fost și pacienți care au  avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost victime ale unor agresiuni, au fost implicați în accidente rutiere sau pe fondul consumului excesiv de alcool.

Cele mai multe cazuri – 409 la număr – au ajuns în atenția medicilor de la Urgență în weekendul de Paștele Ortodox. Potrivit reprezentanților unității medicale, cel mai tânăr pacient avea doar 18 zile, iar cel mai vârstnic 95 de ani.

Publicitate

„Urgențele medicale nu țin cont de anotimp, perioada din zi sau din noapte, de faptul că sunt sărbători și, poate, ne-am dori să ne petrecem timpul cu familia. De cele mai multe ori, apar în cel mai neașteptat sau nepotrivit moment. Activitatea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” a fost una intensă în cele două weekenduri de Paști, iar numărul pacienților ajunși în grija colegilor noștri – aproape 700 – nu este deloc de neglijat! În weekendul de Paștele Catolic (8-11 aprilie, ora 08:00), 284 de pacienți cu diferite afecțiuni medicale au ajuns la Urgență, cel mai tânăr având doar 18 zile, iar cel mai vârstnic 95 de ani. Majoritatea pacienților s-au prezentat cu probleme de medicină internă, 9 pe fondul consumului excesiv de alcool, 7 în urma unor agresiuni fizice, iar un caz în urma unui accident rutier”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a unității medicale.

Aceeași sursă precizează că nici weekendul de Paștele Ortodox nu a fost mai liniștit, ci dimpotrivă.  În perioada 14 – 18 aprilie, la Urgențele Spitalului Județean s-au prezentat 409  pacienți, cel mai tânăr având un an, iar cel mai vârstnic 91 de ani.

„Similar weekendului precedent, majoritatea pacienților s-au prezentat cu probleme de medicină internă, 9 în stare avansată de ebrietate, 7 în urma unor agresiuni fizice, iar alți 5 pacienți în urma unor accidente rutiere. Să avem grijă de noi și de sănătatea noastră pentru a nu ne răpi momentele frumoase alături de cei dragi!”, au mai transmis reprezentanții spitalului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio