Ştiri locale

Aproape 70 de cereri depuse pentru înfrumusețarea zonelor verzi din Sfântu Gheorghe

Un număr de 67 de cereri pentru înfrumuseţarea zonelor verzi rezidențiale au fost trimise de locuitorii din Sfântu Gheorghe până pe 30 aprilie – termenul limită de înscriere în programul derulat de Primărie.

Și în acest an, asociațiile de proprietari și locuitorii orașului au putut solicita puieți, arbuști, flori, pământ fertil și diferite materiale ornamentale în limita a 3.000 de lei, 80% din cost fiind  acoperit de municipalitate, iar 20% de către solicitant.

Publicitate

„67 de cereri au fost trimise pentru diverse produse în cadrul programului nostru de înfrumuseţare a zonelor verzi rezidenţiale.  Vă mulțumim că lucraţi pentru ca spațiile verzi din jurul blocurilor să fie mai frumoase în fiecare an! De 12 ani, sprijinim înfrumusețarea spațiilor verzi din jurul blocurilor, iar asociațiile de locatari pot aplica pentru produse de cel mult 3.000 de lei pentru a face mai îngrijite zonele dintre blocuri”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Solicitanții cărora le-au fost aprobate cererile sunt informați de către Primărie, iar valoarea coplății trebuie plătită la Direcția Finanțelor Publice Locale (strada Oltului nr. 2) sau poate fi virată în contul RO02TREZ25621360250XXXXX.

Materialele solicitate vor putea fi ridicate de la sediul Direcţiei de Gospodărire a Domeniului Public (strada Arcuşului nr.22), în zilele lucrătoare, între orele 09:00-11:00, pe baza dovezii plăţii. Transportul materialelor, plantarea și îngrijirea plantelor, dar și montarea gardurilor sunt responsabilitatea solicitantului.

În cadrul programului au putut fi solicitate semințe de gazon (22 lei / kg), diferite specii de flori (2 lei / fir), garduri de protecție (78,50 lei/metru), garduri vii (30 lei/metru), puieţi pomi ornamentali (25 lei/bucata), arbuşti (10 lei bucata) sau pământ fertil pentru zone verzi (60 lei / mc).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio