Ştiri locale

Aproape 69% dintre profesorii covăsneni au promovat examenul de definitivat

Ministerul Educației a publicat rezultatele inițiale ale examenului național pentru definitivarea în învățământul preuniversitar, înainte de soluționarea contestațiilor. La nivelul județului Covasna, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8.00) înregistrat în urma desfășurării probei scrise este de 68,83%.

Conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, au fost declarați promovați 53 de candidați cu medii între 8 și 10, iar 24 de candidați au obținut note cuprinse între 5,76 și 7,96.

„Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului”, transmite conducerea IȘJ Covasna.

La proba scrisă din această sesiune, în județul Covasna au fost prezenți 78 de candidați, iar un candidat s-a retras în timpul examenului, astfel încât au fost trimise spre centrele de evaluare 77 de lucrări scrise.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi publicate în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro în data de 1 august.

Cadrele didactice care au promovat examenul de definitivat dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, depășind stadiul de debutant.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio