Ştiri locale

Aproape 6 milioane de lei prin Programul „Anghel Saligny” pentru modernizarea a 7 străzi din stațiunea Covasna

Primăria Covasna a semnat, în cursul zilei de marți, contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea a 7 străzi din stațiune, în cadrul Programului național „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 8.3 milioane de lei, din care peste 5,8 milioane de lei reprezintă finanțarea de la bugetul de stat, restul sumei urmând să fie alocată din bugetul local.

Primarul stațiunii, Gyerő József, a transmis că procedura de achiziție a lucrărilor de execuție va fi demarată în săptămânile următoare. Potrivit edilului, investiția va îmbunătăți substanțial aspectul străzilor incluse în proiect.

„După o perioadă îndelungată, în care în paralel cu munca de pregătire a documentațiilor necesare (elaborare de proiecte tehnice, obținere de avize/acorduri/autorizații șamd) am procedat și la înlocuirea rețelelor hidroedilitare din străzile Luceafărului și Mihai Eminescu (prelungirea străzii Cuza Vodă), în săptămânile/lunile următoare vom putea derula procedura achiziției lucrărilor de execuție. Personal, mi-aș dori ca firma câștigătoare a licitației să se apuce de treabă încă în cursul perioadei de vară/toamnă a anului curent! Odată cu finalizarea intervențiilor, se va îmbunătăți substanțial aspectul străzilor Podului, Ady Endre, Bartók Béla, Butykák, Luceafărului, Plevnei, Mihai Eminescu (prelungire str. Cuza Vodă), iar praful și noroiul vor deveni amintire! Valoarea totală a investiției este de 8.355.493,81 lei, din care 5.890.421,03 lei finanțare de la bugetul de stat, iar suma de 2.465.072,78 lei urmează să o alocăm din bugetul local (din taxele și impozitele plătite de covăsneni)”, a transmis primarul Gyerő József.

Recent, autoritățile locale au finalizat și predat către operatorul regional Gospodărie Comunală operarea noilor rețele de apă și canalizare menajeră construite în strada Luceafărului și pe un sector al străzii Mihai Eminescu, aceasta fiind una dintre condițiile pentru semnarea contractului cu Ministerul Dezvoltării în vederea obținerii finanțării prin Programul „Anghel Saligny”, a mai precizat edilul.

„Continuăm să pregătim și documentațiile necesare modernizării străzilor incluse în celelalte 4 loturi pentru care am solicitat sprijin prin același program. Suntem obligați și la reabilitarea unor sectoare de rețele edilitare apă-canal din străzile cuprinse în celelalte 4 loturi, sens în care urmează să alocăm fonduri bugetare și să executăm aceste intervenții până la începutul verii”, a mai transmis primarul.

Potrivit acestuia, a fost finalizată și construirea rețelei de canalizare menajeră din str. Pava de Sus, lucrarea fiind realizată de operatorul regional Gospodărie Comunală, cu finanțare de la bugetul local. Primăria caută în prezent soluții pentru modernizarea carosabilului, întrucât instituția nu dispune de resursele necesare, însă documentația de avizare a lucrărilor de intervenție necesare asfaltării ar putea fi comandată în acest an, a mai transmis primarul.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio