Ştiri locale

Aproape 500 de posturi noi aprobate la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe

Bugetul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe a fost majorat cu peste 2,3 milioane de lei, după rectificarea bugetului propriu al Consiliului Județean și al instituțiilor publice, suma fiind alocată în mare parte prin contractul cu Casa de Asigurări Sociale de Sănătate.

Totodată, în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Judeţean din acest an, consilierii județeni au aprobat și  înființarea unui număr de 486 posturi noi.

Publicitate

Conform referatului de aprobare postat pe site-ul instituției, măsura a fost luată în vederea eliminării lipsei de personal în raport cu volumul de muncă, asigurarea turelor și în vederea acordării zilelor de concediu de odihnă personalului din cadrul secțiilor.

„Punctul unu pe Ordinea de zi priveşte rectificarea bugetului propriu al Judeţului Covasna. Sunt două puncte mari şi importante, unul este majorarea bugetului Spitalului Judeţean cu 2.376.000 lei, din care 2.176.000 de lei provin dintr-un contract cu Casa de Asigurări Sociale de Sănătate Covasna, iar 200.000 de lei provin din suplimentarea veniturilor din bugetul Ministerului Sănătăţii (…) Și punctul 4 de pe Ordinea de zi este legat de Spitalul Judeţean. Este vorba despre aprobarea a 486 de posturi noi, respectiv suplimentarea a 4 posturi cu jumătate de normă, însumând în total 488 de posturi aprobate. Trebuie să facem o diferenţiere între posturile aprobate şi cele finanţate, dar cerem aprobarea unui cadru mai mare de organigramă, ca după aceea, în funcţie de necesităţi şi de contractul de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate, Spitalul să poată să diferenţieze posturile finanţate şi cele ocupate”, a declarat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Potrivit documentației publicate pe site-ul Consiliului Județean, sursele de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor de personal vor fi incluse etapizat în bugetul de venituri şi cheltuieli al spitalului, pe termen scurt și mediu.

În urma modificărilor propuse, numărul total de posturi va crește la 1589,5.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio