Ştiri

Aproape 500 de noi cazuri de rujeolă în ultima săptămână. Opt cazuri în judeţul Covasna

Alte aproape 500 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână la nivel naţional, numărul total al îmbolnăvirlor ajungând vineri la 7.233, cu 30 de decese. În judeţele Timiş şi Caraş Severin, numărul îmbolnăvirilor a depăşit cifra de o mie pentru fiecare zonă în parte, iar în Arad s-au înregistrat 964 de cazuri de la declanşarea epidemiei, în 30 septembrie 2016 şi până în prezent, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, din 30 septembrie şi pâna vineri, este 7.233, dintre care 8 în judeţul Covasna. În ultima săptămână, au fost înregistrate 490 de cazuri noi de rujeolă în 41 de judeţe.

Publicitate

De asemenea, au fost înregistrate 30 de decese, dintre care opt în judeţul Timiş, cinci în judeţul Arad, şase în judeţul Dolj, patru în judeţul Caraş-Severin şi câte unul în Capitală şi în judeţele Bihor, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mureş. Un al 31-lea deces posibil din cauza rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare în judeţul Cluj.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care duce frecvent la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Publicitate
Publicitate
banner we radio