Ştiri locale

Aproape 50.000 de bilete vândute în acest sezon pe pârtiile de la Şugaş Băi. Au început pregătirile pentru deschiderea Ştrandului

Deşi iarna se lasă cu greu dusă, sezonul de schi pe pârtiile de la Şugaş Băi a fost oficial închis în data de 2 aprilie, iar conducerea Sepsi ReKreativ, societatea care administrează bazele de agrement şi sportive ale Primăriei Sfântu Gheorghe, a tras linie şi a prezentat, pe scurt, bilanţul sezonului care tocmai s-a încheiat.

În total, în cele 3 luni în care s-a putut schia la Şugaş Băi, s-au înregistrat aproape 50.000 de intrări pe cele două pârtii.

Publicitate

S-au vândut 4.200 de abonamente la preţ întreg şi alte 2.900 de abonamente cu preţ redus, iar încasările totale s-au cifrat la aproximativ 275.000 de lei. 

„Noi am început pe 11 ianuarie, a fost prima zi de schi, și am închis oficial sezonul în data de 2 aprilie. (…) A fost un sezon mai dificil, cu mască pe față, dar totuși lumea a venit. Pe pârtie nu pot spune, chiar a fost mișcare. Oricum, schiul este un sport costisitor, prețurile sunt cum sunt, dar şi închirierile au mers, au venit mulți turişti și din alte județe, am văzut mașini de Constanța, Vrancea, Suceava, de peste tot. Mulți au venit fără schiuri, deci am văzut lume în blugi făcând schi”, ne-a spus Bodor Lorand, directorul Sepsi ReKreativ.

La capitolul încasări, statistica societăţii arată o uşoară creştere. Dacă în 2018 s-au înregistrat vânzări totale de 240.000 de lei, iar în anul următor de 248.000 de lei, în acest sezon de iarnă încasările au ajuns la 275.000 lei.

„A fost pandemie, lumea a stat acasă și n-a putut să meargă altundeva, așa că au venit mai mulți la noi”, ne-a mai explicat directorul Sepsi ReKreativ.

În ceea ce priveşte cele două patinoare din Sfântu Gheorghe, din cauza restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii infecţiilor, cel acoperit de la Arena Sepsi a funcţionat doar pentru o perioadă scurtă de timp, în perioada sărbătorilor de iarnă, iar autorităţile locale au decis să nu amenajeze în acest sezon patinoarul mobil din faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Covasna. 

„Patinoarul a funcționat puțin, după care autoritățile au dispus închiderea. Cred că două weekenduri a fost deschis. Dar le mulțumim celor care au ales să vină și să fie alături de noi pe pârtiile de la Şugaş Băi și îi așteptăm cu drag şi pe viitor”, a mai spus Bodor Lorand.

Pregătiri pentru sezonul estival

La începutul lunii viitoare, Sepsi ReKreativ va demara pregătirile pentru deschiderea Ştrandului Municipal, iar directorul societăţii spune că cel mai probabil se vor menţine măsurile stabilite anul trecut, când  activitatea ştrandului a fost adaptată noilor restricţii.

Astfel, cel mai probabil accesul vizitatorilor se va face în două serii, dimineaţa şi după-amiaza, cu o pauză de o oră pentru dezinfectarea spaţiilor comune şi a şezlongurilor, iar numărul vizitatorilor va fi limitat la cel mult 500 pentru fiecare serie.

„Noi de la începutul lunii mai începem pregătirile pentru sezonul de ștrand. Mergem pe aceeași metodă pe care am adoptat-o anul trecut. Nu știm dacă va fi cum a fost acum 2 ani, să reintre în normalitate tot ce înseamnă viața de zi cu zi, și atunci mai bine suntem pregătiți cu ceva care a fost eficient, chiar dacă pierdem mai mult de jumătate din clienți, dar trebuie să fie cât de cât sigur pentru toată lumea. Fiecare va avea șezlongul lui, nu se va sta pe iarbă sau pe prosop. Începem să ne pregătim și apoi vom vedea cum va fi, dar de la ceva mai strict putem trece către ceva mai lejer”, ne-a mai spus Bodor Lorand.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio