Info Trafic, Ştiri locale

Aproape 5 la mie în sânge – cea mai mare alcoolemie depistată anul trecut pe drumurile din judeţ

Numărul şoferilor prinşi cu alcoolemie la volan a fost în creştere în 2021 în judeţul Covasna, faţă de anul anterior. Poliţiştii covăsneni au depistat, pe drumurile judeţene, 120 de persoane care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool, cu 34 mai multe faţă de anul precedent, faptele fiind înregistrate la categoria contravențiilor. Alţi 83 de şoferi au fost depistaţi în trafic având alcoolemie de peste 0,80 gr/litru în sânge (cu 12 mai mulţi faţă de 2020), cea mai mare valoare a alcoolemiei depistată în cursul anului trecut fiind de 4,79 gr./l alcool pur în sânge.

În creştere a fost şi numărul şoferilor care s-au urcat la volan după ce au consumat substanţe psihoactive. Dacă în 2020 au fost depistaţi în trafic 9 şoferi sub influenţa drogurilor, anul trecut cifra a urcat la un total de 33.

Publicitate

12 persoane decedate în accidentele rutiere petrecute anul trecut

Şi numărul accidentelor rutiere mortale a crescut uşor faţă de anul 2020. Potrivit statisticii IPJ Covasna, 12 persoane şi-au pierdut viaţa pe drumurile din judeţ, cu două mai multe faţă de anul anterior, iar alte 248 de accidente s-au soldat cu rănirea unor persoane, față de 203 în anul 2020.

În urma acţiunilor poliţiştilor rutieri, peste 1.100 de şoferi au rămas pietoni, aproape 330 dintre  permisele de conducere fiind reţinute pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50 km/h.

“Au fost reținute 1.178 permise de conducere, din care 327 pentru depășirea vitezei legale cu peste 50km/h. Au fost retrase 11 permise de conducere pe motive medicale și au fost înregistrate două cereri pentru restituirea permiselor de conducere retrase medical, fiind restituit un permis de conducere. Totodată, au fost înregistrate și prelucrate 226 cereri pentru comunicarea istoricului sancțiunilor contravenționale, cereri soluționate în baza OMAI nr.141/2014”, se arată într-un răspuns al IPJ Covasna, la solicitarea We Radio.

Aceeaşi sursă mai precizează că în cursul anului trecut, oamenii legii au constatat şi o infracțiune la regimul circulației săvârșită de un adolescent în vârstă de 15 ani.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio