Ştiri locale

Aproape 400 de elevi covăsneni încep, miercuri, sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat începe miercuri cu proba scrisă la Limba și literatura română, în județul Covasna fiind așteptați să participe 389 de candidați. Toate probele scrise se vor derula într-un singur centru de examen, care va funcționa în cadrul Liceului Economic „Berde Áron” din Sfântu Gheorghe, iar evaluarea lucrărilor se va desfășura în centrul de evaluare care va funcționa în cadrul Liceului Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe.

Pentru proba la Limba română s-au înscris 335 de candidați. Elevii trebuie să se prezinte în sălile de examen până la ora 8:30, iar probele vor începe la ora 9:00 și vor dura 3 ore din momentul primirii subiectelor.

Candidații prinși încercând să copieze nu vor mai putea participa la probele următoare și vor fi declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Mai mult, nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat va continua joi, 17 august, cu proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie); urmată, vineri, 18 august, de cea la alegere a profilului și specializării; iar examenul se va încheia luni, 21 august, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele inițiale vor fi  afișate în data de 25 august, până la ora 12:00, iar eventualele contestații vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 -18.00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 29 august.

Amintim că la prima sesiune, rata de promovare a examenului de Bacalaureat în județul Covasna a fost de 67,93%.

Cea mai mare rată de promovare a fost înregistrată la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, respectiv 97,62%. Din totalul celor 84 de elevi care au susținut examenul (85 înscriși), doar doi au fost respinși.

La foarte mică distanță s-a aflat Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, unde rata de promovare după contestații a fost de 97,50%. Din totalul celor 80 de elevi înscriși și prezenți în examen, 78 au promovat.

Pe următorul loc s-a aflat Colegiul Naţional „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, cu o rată de promovare de 96,74%.

Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Liceele Tehnologice „Apor Péter” (7,50%) și „Gábor Áron” (14,55%) din Târgu Secuiesc.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio