Info Trafic, Ştiri locale

Aproape 4 la mie în sânge – „recordul” de alcoolemie din acest an pe drumurile din județ

Numărul accidentelor grave produse pe drumurile din județul Covasna este în creștere față de anul trecut, până la finalul lunii august fiind înregistrate în total 148 de evenimente rutiere, dintre care 38  grave, soldate cu decesul a 8 persoane și rănirea gravă a altor 38. Conform datelor IPJ Covasna, în perioada similară a anului trecut au fost înregistrate 34 de accidente grave soldate cu decesul a 6 persoane.

Cauza principală în cazul a 14 dintre aceste accidente a fost conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 15 persoane fiind rănite, dintre care două grav. Și numărul șoferilor care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool este în creștere față de anul trecut, până la finalul lunii iulie fiind constatate 50 de astfel de infracțiuni și 75 de contravenții.

Publicitate

„Recordul” îl deține un șofer care a fost depistat în trafic având o alcoolemie de 3.74 gr/l alcool pur în sânge (3.54 gr./l la a doua testare).

În schimb, numărul șoferilor prinși la volan sub influența substanțelor psihoactive a rămas neschimbat față de anul trecut, relevă datele IPJ Covasna.

„În perioada ianuarie-iulie 2022, au fost constatate 50 de infracțiuni rutiere privind conducerea sub influența alcoolului și 10 infracțiuni rutiere privind conducerea sub influența substanțelor psihoactive (comparativ cu 37 de infracțiuni rutiere privind conducerea sub influența alcoolului și 10 privind conducerea sub influența substanțelor psihoactive, constatate în aceeași perioadă a anului 2021). De asemenea, au fost constatate 75 de contravenții rutiere privind conducerea sub influența alcoolului (comparativ cu 66 constatate în aceeași perioadă a anului 2021). Până la acest moment, cea mai mare valoare a alcoolemiei depistată la un șofer, în cursul acestui an, a fost de 3.74/3.54 g/l alcool pur în sânge, comparativ cu perioada similară a anului 2021 când cea mai mare alcoolemie depistată la un șofer a fost de 2.61/2.33 g/l alcool pur în sânge”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, insp. Radu Stroe.

Aproape 900 de permise reținute, din care peste o treime pentru depășiri neregulamentare

Până la finalul lunii iulie, polițiștii covăsneni au reținut 894 de permise de conducere pentru fapte contravenționale, dintre care 325 pentru depășiri neregulamentare, iar în ceea ce privește viteza excesivă, cea mai mare valoare depistată de radar în acest an a fost de 149 km/h, pe un drum din județ unde limita maximă admisă era de 70 km/h.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio