Ştiri locale

Aproape 33% dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au completat chestionarul de recensământ

Potrivit Institutului Național de Statistică, în Sfântu Gheorghe, până la data de 26 aprilie, un număr de 16.866 de persoane au completat chestionarul de recensământ online, adică aproape 33% din populația estimată a municipiului.

La punctele de asistare, 7.526 de persoane au fost sprijinite în completarea chestionarelor online, ceea ce reprezintă 45% din numărul total de persoane recenzate până în prezent. În aceste cazuri, este sigur că datele au fost introduse corect.

Pentru a se asigura că oamenii pot participa la recensământ în mod rapid și convenabil, în timpul Zilelor Sfântu Gheorghe, de joi până duminică, între orele 10:00 și 17:00, la standurile de recensământ din următoarele locații, este disponibilă asistență pentru autocompletare:

  • Curtea Tinerilor – fosta fabrică de ţigarete;
  • Piața Centrală;
  • SzimPlatz – piața din fața magazinului Şugaş;
  • Parcul central – în jurul statuii Mikó (11:00-17:00).

În plus față de locațiile enumerate mai sus, punctele de asistență mai vechi vor continua să primească vizitatori.

Important! O singură persoană dintr-o familie trebuie să completeze recensământul, dar nu uitați să aveţi la voi datele complete ale membrilor familiei!

Aproape 26,5% din populaţia judeţului Covasna s-a autorecenzat. Procentul este peste media naţională

Aproape 26,5% din populaţia judeţului Covasna s-a autorecenzat în cele şase săptămâni trecute de la demararea acestui proces, procentul fiind peste media naţională, a declarat, marţi, şefa Direcţiei Judeţene de Statistică, Illes Andrea.

Potrivit acesteia, până în prezent au fost completate 52.222 chestionare, dintre care 51,8% în mediul urban şi 48,2% în mediul rural.

De asemenea, 43,5% dintre persoane au completat chestionarele pe cont propriu, iar 65,5% cu asistenţă la punctele de recenzare.

Printre localităţile cu cel mai mare procent de persoane autorecenzate se numără Mereni (55%), Valea Mare (54,38%) şi Vâlcele (48,68%), iar la polul opus localităţile Belin (3,24%), Dobârlău (4,52%), Hăghig (7,27%), Boroşneu Mare (8,31%) şi Micfalău (8,33%).

Reprezentanta Direcţiei Judeţene de Statistică a mai estimat că până la finalul primei etape a recensământului populaţiei, care a început pe 14 martie şi se va desfăşura până pe 15 mai, se vor autorecenza circa 35-40% din totalul cetăţenilor judeţului.

Prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că, din păcate, procentul înregistrat până în prezent nu este la nivelul aşteptărilor şi a făcut un nou apel către locuitorii judeţului să participe la acest proces de autorecenzare. El a subliniat că datele colectate sunt deosebit de importante pentru viitorul comunităţii, atât în ce priveşte atragerea de fonduri europene, cât şi pentru prezervarea drepturilor minorităţilor naţionale.

În municipiul Sfântu Gheorghe, unde rata de autorecenzare a ajuns la 32%, sunt amenajate 14 puncte de asistenţă unde locuitorii pot solicita sprijin pentru completarea online a formularelor.

Primăria municipiului a pus la intrările în scările blocurilor de locuinţe afişe informative bilingve, în română şi maghiară, în care sunt indicate cele mai apropiate puncte de asistenţă pentru recensământ.

Publicitate
banner we radio