Ştiri locale

Aproape 290 de persoane au ajuns la Urgenţele Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe în perioada Paștelui catolic

Aproape 290 de persoane au ajuns la Urgențele Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe în weekendul Paștelui catolic, pentru a primi îngrijiri medicale, majoritatea pacienților având diferite traumatisme.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții unității medicale, în perioada 15-18 aprilie, din totalul pacienților aduși la Urgență, 34 erau copii cu vârste sub un an, 78 aveau între 1 și 16 ani, iar restul celor 175 de pacienți ajunși în grija personalului medical aveau vârste de peste 16 ani.

Publicitate

Din fericire, nu au fost înregistrate cazuri de toxiinfecții sau probleme digestive provocate de consumul excesiv de alimente, însă 13 persoane s-au prezentat la Urgență în stare avansată de ebrietate.

Weekendul viitor va fi rândul credincioșilor ortodocși să sărbătorească Învierea Domnului, iar pentru a nu ajunge de la petrecere direct la spital, medicii recomandă grijă la consumul de alimente.

De cele mai multe ori, indigestiile apar din cauza consumului mare de alimente consistente după o perioadă lungă de post. Mesele bogate supun sistemul digestiv la un efort major, iar ficatul este cel care are cel mai mult de suferit.

Ouăle, maioneza, drobul, friptura de miel, cozonacii și alcoolul reprezintă o adevărată avalanșă de toxine, deloc benefice pentru sănătate, iar organismul are nevoie de o perioadă de detoxifiere.

Pentru a ne reveni cât mai repede după mesele bogate de sărbători, e indicat să consumăm multe lichide, fructe, legume proaspete și supe ușoare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio