Ştiri locale

Aproape 20 de tone de unt şi margarină expirate, donate locuitorilor din zona Vâlcele

Instituția Prefectului Covasna a notificat miercuri DSVSA Covasna asupra faptului că pe raza localității Vâlcele au fost distribuite în zilele de 1-2 iunie produse alimentare expirate, respectiv unt și margarină, într-o cantitate de aproximativ 15-20 tone.

Personalul DSVSA Covasna a luat imediat legătura cu Instituția prefectului, IPJ Covasna, Primăria Vâlcele și postul de Poliție Vâlcele, deplasându-se totodată la fața locului.

Investigațiile efectuate au arătat că în data de 1 iunie a ajuns în localitatea Vâlcele, sub formă de donație din străinătate, un transport de 7.042 kg margarină vegetală, 5.172 kg grăsime vegetală (cremă RAMA), 5.396 kg unt și 1.896 kg haine și încălțăminte. Destinatarul donaţiei era Biserica penticostală Vâlcele, produsele fiind distribuite populației din localitățile Vâlcele, Hăghig, Araci și Hetea în zilele de 1 şi 2 iunie. 

Personalul DSVSA Covasna s-a deplasat la mai multe case strângând o parte dintre aceste produse, constatând faptul că produsele erau expirate încă din data de  5 mai 2019, iar consumul acestora poate periclita sănătatea consumatorilor.

În urma consultării cu Instituția Prefectului și IPJ Covasna, se impune strângerea de urgență a cantității de produse alimentare expirate distribuite populației şi punerea sub sechestru a întregii cantități. De asemenea, este necesară neutralizarea întregii cantități de produse alimentare expirate pe cheltuiala destinatarului, adică Biserica penticostală Vâlcele.

Ancheta este în curs de desfășurare.

banner we radio