Ştiri locale

Aproape 160 de pomi de Crăciun, confiscaţi de poliţiştii covăsneni

UPDATE! Conform IPJ Covasna, „o parte dintre brazi, în jur de 150, au fost confiscați valoric, și doar vreo 9 au fost confiscați fizic. Cei care sunt confiscați fizic sunt predați Ocoalelor Silvice care îi valorifică. Valoric înseamnă că persoanele depistate au rămas cu brazii, dar trebuie să plătească, pe lângă amendă, valoarea brazilor, deci confiscarea valorică”.

____________________

Publicitate

În perioada 11-13 decembrie 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna au fost organizate acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Astfel, în urma neregurilor constatate la agentii economici de profil din județ,  politistii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea si sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, ca şi măsură complementară, au fost confiscați 159 de brazi de Craciun, în valoare totală de peste 3.300 de lei.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio