Ştiri locale

Aproape 150 de persoane vaccinate în weekend la maratonul organizat la Sepsi Value Centre

Un număr de 148 de persoane, dintre care 14 din alte județe decât Covasna, s-au vaccinat împotriva Covid-19 în weekend, în parcarea centrului comercial Sepsi Value Centre din Sfântu Gheorghe, la maratonul organizat de Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna.

Cei mai mulți dintre cei care s-au imunizat în cele două zile au optat pentru serul produs de Johnson & Johnson, fiind administrate 82 de doze, iar 66 de persoane au optat pentru vaccinul Pfizer.

Publicitate

Potrivit DSP Covasna, din totalul persoanelor vaccinate, 24 au primit doza a 3-a.

Sâmbătă, în prima zi a maratonului, s-au vaccinat 63 de persoane, dintre care 35 au optat pentru serul produs de Johnson & Johnson, iar 9 fiind vaccinate cu doza 3, în vreme ce duminică alte 85 de persoane s-au prezentat la vaccinare, 38 dintre acestea optând pentru serul produs de Pfizer BioNTech, și 15 fiind vaccinate cu doza a 3-a.

Printre cei vaccinați s-au numărat și 11 minori, care au fost vaccinați cu serul produs de Pfizer.

Orice persoană care a împlinit vârsta de 12 ani s-a putut vaccina cu serul produs de Pfizer, iar persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani au putut opta pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Două maratoane similare au avut loc în lunile mai şi iunie ale acestui an la Sfântu Gheorghe, fiind vaccinate în total 433 de persoane.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio